View Single Post
Vechi 23.09.2011, 20:17:39
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
Ma ierti ca imi permit sa raspund eu aici. Eu zic ca s-a referit la faptul , asa cum Sf. Serafim de Sarov spune ca faptele bune care nu sunt savarsite din dragoste de Hristos ne folosesc la nimic asa si dogma folosita fara simtirea Duhului nu ne foloseste la nimic.
Degeaba stim dogma corect daca nu avem si viata duhovniceasca. Ramane la nivel de cunoastere si atat.
Exact acelasi lucru l-am scris si eu in mesajul de la acest topic: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...2&postcount=32

"Am scris si in primul mesaj si am completat si in alt mesaj, e vorba doar de partea de credinta. Pentru mantuire, cum spune si catehismul ortodox e nevoie de alte doua lucruri, fapte si har. Dogmele nu au o importanta in sine luate separat de cele doua. Un hindus care crede in toate dogmele ortodoxe e doar un hindus invatat. In concluzie, credinta+har+fapte. la credinta sunt adevarurile de credinta dogmele, adica invatatura Bisericii. Dogme fara fapte si har inseamna filozofie teologica. Fapte fara har si credinta inseamna acte caritabile. Lipsa harului din Sfintele Taine inseamna Legea Veche, nemantuitoare, lipsa botezului cu apa si Duh."
Reply With Quote