Citat:
Īn prealabil postat de cristiboss56
Te citez :
"Iarta-ma, frate Cristian pentru multele ganduri negre pe care ti le-am purtat o vreme. Eu sunt vinovat fiindca nu eram capabil sa iubesc neconditionat. Ce conteaza daca tu ma vanezi la orice cotitura? Sa-i multumesc lui Dumnezeu ca prin tine am sansa sa ma desavarsesc. "
De mult te-am iertat , dar sa sti ca nici nu stiu sa ma supar cu adevarat doar ma revolt un pic , si-mi trece ! Problema este complet alta , am pretentii foarte mari de la tine , caci te cunosc de la inceputul aparitiei tale aici pe cand ai scris un thread despre omul bun ( un fel de justificare foarte frumoasa al numelui tau de aici ). Sa-ti spun drept ceva , si pentru tine si pentru Iustin : voua va plac proprile voastre compozitii in redactarea textului , acordati mult prea multa atentie aranjamentului cuvintelor cu dorinta certa de a suna bine , de a avea priza la public , ori asta-i mandria , nenorocita de mandrie ce ne va vlagui pe toti . Iustin a avut odata un moment de sinceritate , si a rescunosut deschis ca nu-i vine a crede cat de frumos scrie , si adaug eu , comparativ cu gandurile ascunse . Vezi , aici e buba , mandria te face sa crezi ca orice contrazicere e dusmanie , e vanare , si alte cele , caci mandria asta nenorocita te face sa crezi ca esti cel mai bun , cel mai tare , cel mai destept , cel mai iubit , de necontrazis , de necombatut . Cum eu , care merg prin manastiri , prin pelerinaje , am copii atat de destepti si frumosi , citesc intruna , stiu ce-i dreapta credinta , fac milostenie , sunt om bun in toate , vine un user cu nume de boss si ma contreaza , imi "strica" imaginea , ma "urmareste" , si alte cele complet neadevarate . . . !
Gandurile tale sunt oglinda ta , aceasta find valabil si pentru mine si pentru oricine din lumea asta . Incearca sa te preocupe mai putin imaginea ta , frumusetea textului scris , imaginea povatuitorului de "renume mondial" , si ai sa vezi cum gandurile incep sa se limpezeasca , uitand de vrajmasii si urmariri imaginare .
Am marea rugaminte sa respectam tema acestui thread si sa nu mai comentam useri , conform dorintei administratiei in urma ultimelor tulbutrari aparute pe acest forum . Hai sa terminam odata in a pune in discutie pe X sau Y , ci sa dezbatem tema thread-ului pe care intram ! ( asta ca o mica observatie prieteneasca , tinand cont de varsta pe care o am si nu in ultimul rand de cei aproape 6 ani de forum ).
In rest : Sa ramai Ortodox pana la capat !
|
Vezi tu, draga Cristi, care-i diferenta intre noi? Eu vorbesc despre pacatele mele, pentru care ma apuca furia de multe ori, iar tu... tot d-ale mele!...
Nu pot sa neg ca am o mare incredere in "stapanirea condeiului", dar trebuie sa stii ca in urma cu ceva ani, stilul meu de a pune la punct pe cineva ca tine era dezarmant, iar acum n-as mai face asta pentru nimic in lume, desi uneori imi mai dau in petec. De fapt tocmai in asta consta necazul meu: sesizez de fiecare data aluzia ta si replicile taioase si trebuie sa-mi stapanesc reactiile de a ma desfasura asa cum o faceam altadata. Intelege-ma, frate, eu nu cer mila ta, ci doar sa fii curat in suflet si sa-i lasi si pe altii sa traiasca, asa cum i-a lasat Dumnezeu.
Cat despre ceea ce ceri tu la adresa acestui thread, iarta-ma te rog. Ar trebui s-o iau ca pe o ofensa, dar m-am obisnuit demult cu gandul ca de unde nu-i... Nu te avanta mai departe decat ti-e plapuma, fiindca o sa ramai dezvelit. Oricate mii de mesaje ai tu la activ, ele nu-ti dau dreptul sa te consideri un mic Dumnezeu cu puteri... aproape depline. Eu nu de tine ma tem, Cristi si crede-ma ca si acum ma limitez la cat se poate de putin sa nu te tulbur prea tare. Iar "administratia" pe care ti-o atragi ca un veteran de partea ta, cred ca ma cunoaste si de bun si de rau. Dar tine minte un lucru important, frate ortodox: cand faci un compromis cu viata ta, nu te intoarce iar si iar si iar si iar, fiindca nimeni nu mai poate avea incredere in cuvantul tau. Cu totii suntem orgoliosi si izbucnim, dar daca astazi mi-am permis sa scuip in ochi pe cineva, (de tine e vorba fiindca ai jignit dureros, pe multi pe acest forum) fii perseverent si pastreaza-ti coloana vertebrala. Chiar daca iti ceri sau nu iertare, (asta tot de bun-simt, tine) macar aminteste-ti si fii barbat!
O seara binecuvantata!
|