Citat:
În prealabil postat de anna21
Tot referitor la judecarea preotilor.. La biserica unde mergeam eu a fost un congres ortodox cu preoti din sua si canada.
Dupa cum spuneam, unii participanti la congres nici nu aveau haine preotesti (sau nu erau traditionale, ca sa zic asa). Am ramas pe ganduri daca sa mai merg la biserica aceea sau nu.. Eu nimerisem intamplator acolo, imi cautam duhovnicul.
Pana la urma am zis ca e o ispita, doar.. Nu stiu daca ma fac inteleasa. Daca stai tot cu ochii pe preoti sa ii evaluezi risti sa ramai in afara bisericii. Cat timp preotii nu se abat de la dreapta credinta (din cat pot eu sa inteleg, desigur), in biserica este mantuirea noastra.
|
Nu-i nici o ispita. Pur si simplu ai dat fata-n fata cu... realitatea. Nici eu nu traiesc in Romania si stiu ce iti spun. Cu citeva luni in urma Antiohienii au dat afara un preot pentru ca a indraznit sa umble in rasa si in afara bisericii calcind astfel porunca "mitropolitului" Philip.
Nu prea conteaza ce crede si face preotul, dar marturisirea de credinta a episcopului este o problema de viata si de moarte pentru mirean. In Bisericile cazute in ecumenism nu mai exista demult biserici ortodoxe.
"Legat de har spun ca atata timp cat preotul are har sa slujeasca Sf. Liturghie si cat timp nu se amesteca cu alte culte... Multumesti lui Dumnezeu pt asta." - ce spui aici nu este invatatura ortodoxa! Daca episcopul nu mai marturiseste ortodoxia trebuie sa-ti cauti altul, doar daca nu vrei sa-i impartasesti si erezia si osinda.