Am uitat sa spun, am auzit parerea unei persoane pe care n-o cunosc despre ceea ce intreaba Erzebet, "de ce permite Dumnezeu sa se nasca astfel de copii cu probleme?", mi-a placut mult nevinovatia raspunsului: Dumnezeu da un astfel de copilas numai unei femei bune si blande care stie sa zambeasca, altfel, daca l-ar da uneia plina de rautate in suflet, viata acelui copilas ar fi mult mai grea. :):)
Eu as spune altfel: Domnul permite sa se nasca un prunc cu probleme pentru toti oamenii; pentru sufletul lui (al pruncului) care se va mantui prin suferinta, pentru cei din familia lui, pentru acelasi motiv, pentru noi toti, care vazandu-i pe ei, sa ne folosim in sensul cel mai bun, luand aminte la cat de multa mila am primit de la Dumnezeu o data cu sanatatea noastra si a pruncilor noastri, invrednicindu-ne de a ajuta pe cei aflati in nevoi, de a vedea slava lui Dumnezeu in cel care fiind atat de neputincios, are sufletul sau luminos si incarcat de dragoste cu care se va prezenta in fata Domnului la judecata, curat sau curatit prin lacrimi si durere, deasemenea, pentru a ne smeri si de a multumi pururea pentru ceea ce avem...
In minte imi vine pilda orbului din nastere, intrebarile apostolilor (cine a pacatuit de s-a nascut acesta orb, el sau parintii lui?) si raspunsul Mantuitorului Hristos:
"Nici el n-a pacatuit, nici parintii lui, ci ca sa se arate in el lucrarile lui Dumnezeu" (Ioan 9,1-3)
Dumnezeu sa ne mantuiasca pe toti!
|