Citat:
În prealabil postat de Savonarola
Nu cred că este cazul să ne grăbim să vorbim despre necesitatea unor fapte doar în baza botezului. După cum vedeți adevăratele fapte de credință creștină presupun nașterea din nou, prin harul lui Dumnezeu și prin credință, de la Duhul Sfânt. Această naștere din nou nu este chiar ceva așa care se poate expedia printr-o referință la botezul copiilor, pentru că avem de a face cu o experiență spirituală destul de complexă. Experiența arată că nașterea din nou și botezul copiilor nu sunt extrem de convergente, în sensul că sunt mulți oameni care au fost botezați de mici copii dar care prezintă absolut evident simptomele lipsei nașterii din nou, din Duhul Sfânt.
|
Nu stiu exact ce sustii si care e punctul tau de vedere. Spui sa nu se boteze copiii? Biserica si sfintii spun ca da.
Dar daca e botezat nu inseamna ca e mantuit sau ca o sa aiba har toata viata, poate ajunge si ateu sau sa se duca la alta religie.
Un copil e botezat pentru ca depune marturie nasul sau, ar trebui ca doar calugarii sa boteze?
Cum am scris mai sus, trebuie botezat pentru ca daca trece la cele vesnice ajunge in Rai, si mai trebuie botezat pentru ca poate primi har prin impartasanie.
Asadar aici nu exista discutie.