Este părerea și interpretarea dumneavoastră personală asupra ceea ce spun Biserica și sfinții. Eu v-am adus doar câteva dovezi despre ce spun unii sfinți părinți, cum este Chiril al Alexandriei, unul dintre cei mai mari sfinți părinți. Dar presupun că nu are autoritate asupra dumneavoastră. Și mai știu și alți sfinți părinți și sfinți care susțin păreri asemănătoare. După cum v-a mai spus, dar poate că nu auziți sau citiți bine, botezul copiilor nu este un fenomen extrem de convergent cu nașterea din nou, din Duhul Sfânt. Ori Hristos a spus că aceia care sunt născuți din nou, din Duhul Sfânt pot să intre în împărăția lui Dumnezeu, și nu cei care au fost botezați de mici copii. Este o diferență considerabilă și aș avea marea rugăminte să faceți efortul să înțelegeți distincțiile între fenomene, precum și să nu puneți în gura lui Iisus Hristos cuvinte pe care nu le-a spus. Prin urmare vă rog încă o dată să studiați extrem de atent cuvintele unui sfânt părinte precum Chiril al Alexandriei pentru ca să înțelegeți, după cum explică sfântul părinte, fenomenul nașterii din nou, din Duhul Sfânt.
|