View Single Post
Vechi 24.09.2011, 21:34:15
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cz4000 Vezi mesajul
Da, domnule, orice ortodox in lumea asta priveste dogmele rigid si nu face nici un compromis de la ele:

“Dacă cineva contraface măcar o mică parte a chipului regelui pe moneda regală, în felul acesta o falsifică; la fel și în credința cea adevărată, acel care va schimba chiar cât de puțin în ea, o vatăma pe toată. Căci dacă, pe de o parte, dogma este răstălmăcită, și înger de ar fi, să nu-l credeți. Nimic nu folosește viața virtuoasă, dacă credința nu este sănătoasă.” (Sf. Ioan Gura de Aur)

Daca dumitale insa ortodoxia iti ucide sufletul, tine-te departe de ea! Exista atitea alte religii minunate unde iti poti exersa iubirea dupa cum ti se aprinde sufletul si fara sa-ti mai bati capul si cu dogma.
Desi sint ortodox(sau asa cred eu),eu imi afirm doar slabiciunea in a intelege,deci iata ca nu sint deloc rigid.Caci daca nu inteleg ceva,nu pot nici sa respect automat. Dar asta nu inseamna citusi de putin ca nu cred in acele dogme,ci doar ca nu inteleg mereu care e legatura lor cu invatatura lui Hristos,de care nu ma indoiesc catusi de putin. Unora li se pare evidenta aceasta legatura,mie nu mi se pare mereu,dar asta nu inseamna ca ea nu exista,ci poate nu sint eu suficient de limpede ca sa o primesc. Ceea ce mi-a aratat si dobrin7m ,ca daca ochiul tau e intunecat,atunci intreaga lume pare intunecata.

Dogma poate ucide sufletul,asa cum s-a intimplat si cu fariseii,daca nu coboara in inima,si se limiteaza la reguli si cuvinte. Roadele dogmei se vad in armonia in toate ,in viata si sufletul care il ai,si cum faci legatura acestora cu invatatura ortodoxa.
Reply With Quote