View Single Post
Vechi 26.09.2011, 20:00:55
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Talharul de pe cruce cand a fost mantuit,era membru al Bisericii?
(imi amintesc ca asa a raspuns IPS Serafim de Pireu,ierarh din Sfantul Sinod al BO Greaca, unui ierarh al BC,referitor la ideea conform careia numai membri BC se pot mantui,care se poate extinde,ceea ce a zis IPS sa si la cei care zic ca numai membri BO se vor mantui).
Nu cred.
Ce dogme a stiut talharul de pe cruce,afara ca Iisus Hristos e Fiul lui Dumnezeu intrupat?
A stiut "dogma" ca sufera dupa dreptate pentru pacatele sale,adica s-a pocait,a recunoscut ca a facut rau si ca este pe dreptate rastignit.
Si a mai luat si apararea cuiva nedreptatit,ca Dumnezeu Iisus Hristos nu a fost rastignit dupa dreptate.
Nu inseamna de aci ca mantuirea e o taina si ca mantuirea in Dumnezeu Iisus Hristos e deschisa tuturor?
Acum o sa luam la rand toate argumentatiile ecumeniste, nu stiu de ce ne contrazicem, daca ambii credem in BO si ce spunea nu ar trebui sa avem divergente. Ca altfel ne sustinem doar interpretarile noastre.
Din ce citesc IPS Serafim de Pireu este un antiecumenist convins, uite predica de anul trecut si ce spune de ecumenism: http://www.razbointrucuvant.ro/recom...cilor-anatema/
Sa luam asadar aminte la ce spun ierarhii, in cazul de fata chiar cel citat de tine. Ca noi nu suntem mai intelepti ca sfintii si mai mari ca Biserica.

Ca sa raspund la intrebari, talharul de pe cruce a marturisit dogma crestinismului: Iisus este Fiul lui Dumnezeu. Chiar eu am scris ca aceasta e dogma de baza in crestinism.
Nici nu am mentionat undeva ca e nevoie ca cineva sa stie toate dogmele, ci am spus de fiecare data, sa nu le conteste.
De aceea batrana de la tara, daca o intrebi ce crede despre talharul de pe cruce sau despre vreo dogma, iti va spune ca nu stie ca nu e invatata, ci crede ce spune Biserica. Asadar are dreapta credinta, chiar daca stie doar crezul sau " in numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh".
Asadar era vorba despre cei din alte culte.
BO spune ca Biserica s-a infiintat la cincizecime. Dar stim ca Iisus i-a mantuit si pe dreptii din Vechiul Testament, dupa moartea pe cruce.
Reply With Quote