Subiect: Depresia
View Single Post
Vechi 27.09.2011, 06:53:04
antoniap
Guest

Implicit

Sa aflam si sfaturi ale parintelui Paisie Aghioritul:

Domnul ceartă pe cel pe care-l iubește
«Pentru ca să meargă cineva in Raiul cel dulce
trebuie să mănânce aici multe amărăciuni, ca să primească în mână pașaportul încercărilor».
[COLOR=#0000ff]Veniți la Mine toți cei osteniți și împovărați și Eu vă voi odihni pe voi. Luați jugul Meu asupra voastră și învățați-vă de la Mine, că sunt blând și smerit cu inima și veți găsi odihnă sufletelor voastre. Căci jugul Meu e bun și povara Mea este ușoară.[/COLOR]
Crucea încercărilor
Părinte, cruciulița pe care mi-ați dat-o o port mereu și mă ajută în încercările mele.
- Iată, așa sunt și crucile pe care le suferim noi, ca acele cruciulițe pe care le atârnăm la gât și ne ocrotesc în viața noastră. Crezi că noi ducem vreo cruce mare? Numai Crucea lui Hristos a fost foarte grea, pentru că El din dragoste față de noi, oamenii, nu a vrut să folosească pentru Sine puterea Sa dumnezeiască. Și în continuare ridică greutatea crucilor întregii lumi și ne ușurează de durerile încercărilor cu dumnezeiescul Său ajutor și cu dulcea Sa mângâiere.
Bunul Dumnezeu rânduiește pentru fiecare om o cruce potrivită cu puterea lui de a rezista, nu pentru a se chinui, ci pentru a urca de pe cruce în cer, pentru că, în esență, crucea este scară către cer. Dacă am înțelege ce comoară ne învistierim din suferirea încercărilor, nu am maimurmura, ci am slavoslovi pe Dumnezeu ridicându-ne cruciulița pe care ne-a hărăzit-o,astfel încât și în această viată ne vom bucura, dar și încealaltă vom lua o pensie bună. Dumnezeu ne-a asigurat acolo în cer multe bogății. însă atunci când cerem să ne ușureze de o încercare, el dă aceste bogății altora și astfel o pierdem. în timp ce, de vom face răbdare, ne va dași dobândă.
Fericit este cel care se chinuiește aici, pentru că, cu cât este pedepsit mai mult în această viată, cu atât mai mult se pregătește pentru cealaltă, deoarece i se șterg din păcate. Crucile încercărilor sunt mai presus de "talanți", de harismele pe care ni le dă Dumnezeu. Fericit este cel care are cinci cruci, iar nu una. O suferință sau o moarte mucenicească aduc cu adevărat răsplată cerească. Deaceea la fiecare încercare să spunem: [COLOR=#0000ff]'îți mulțumesc,Dumnezeul meu, pentru că tocmai aceasta îmi trebuia pentru mântuirea mea".[/COLOR]

Va urma
Reply With Quote