View Single Post
Vechi 28.09.2011, 18:41:53
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

N-am cautat dar 8% din venituri mi se pare prea mult, nu cred ca exista asa ceva.

Adica la noi impozitul este 16%, inca 50% doar pentru asta? E absurd.

Poate 8% din cei 16%, asta da.

Este si la noi cu 2% din cei 16% si cred ca formula asta este cea mai buna pentru ca poti sa specifici EXACT unde vrei sa ajunga banii, Statul nu retine nimic din acea suma, doar ca procentul nu e cine stie ce..

Suma ar putea creste de ex. la 8% si Statul sa nu mai finanteze direct cultele ci sa fie finantate de credinciosi, cu cei 8%, tot banii aia ar fi doar ca fiecare individ ar avea mai mult control asupra locului unde ajung banii.

Un credincios ar putea alege de ex. sa finanteze o lucrare caritabila din Biserica cum e cea de la Valea Plopului in loc sa finanteze o catedrala supermoderna si ultracostisitoare..

Biserica ar organiza campanii de auto-finantare cu cei 8% si ar cauta mijloace prin care oamenii sa constientizeze rolul lor in Biserica.

Ar fi si un impuls pozitiv pentru o anumita parte din BOR pentru ca ar sti exact cati credinciosi are si ar lucra la sporirea lor, in loc doar sa profite de pe urma celor care sunt o prezenta mai mult in statisticile INS decat in Biserica.

Last edited by AlinB; 28.09.2011 at 18:50:24.
Reply With Quote