View Single Post
Vechi 29.09.2011, 14:22:55
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave Vezi mesajul
Pacatul contra Duhului nu se iarta amice.Citeste cu atentie ce a spus.Ii contesti spusele,unui arhimandrit?Ai o problema,tu sau el.Cataline,confirmi ce am spus.Daca afli si nu treci esti terminat.Mai confirmi si existenta exceptiei.Cleopa zicea de vreo patru cai de judecata.Tu ai fost mai putin generos:)

Intrebare pentru amandoi?Sunteti mantuiti?Nu.Stiti sigur ca va veti mantui?Nu.Traiti credinta ortodoxa in asa fel incat sa o predicati altora? Raspuns sincer in gand :) Intrebare simpla:cum poti sa-i spui altuia,sau sa predici sau si mai grav,sa consideri ca aperi,ceva ce nici tu nu traiesti cum ar trebui?Sau poate stau in fata unui credincios autentic,nu zic sfant,si il salut cu respect.
Abia acum pot sa raspund din urma.
In cazul acesta pacatul impotriva Duhului Sfant se sterge odata cu revenirea la adevar. Ca exemplu cum sa face primirea eterodocsilor in BO, convertitul spune o declaratie in care marturiseste ca se leapada de toate invataturile gresite. Nu e un pacat pentru totdeauna, pana la moarte exista sansa pocairii.

Exceptia nu era pentru mantuire, de exemplu daca cineva spune ca nu stie ca nu e bine sa fure, pe langa faptul ca o sa-l ia peste picior o sa-i spuna ca exista aceste informatii, iar fiecare cetatean este obligat sa cunoasca legile.
Eu am mai dat explicatiile la acel pasaj din Parintele Cleopa, acolo spune cum va judeca Dumnezeu lumea, nu cum o va mantui. Cum scrie si acolo, ca nimeni nu poate spune ca n-a stiut, si sa invoce asta ca o scuza. Chiar daca s-a nascut chinez, are constiinta, chipul lui Dumnezeu din om. Cum spune si parintele Cleopa, nu s-a intrebat cine a facut lumea, ce religie e adevarata, etc.? Cum vedem in povestea sf. sutas Corneliu, cine asculta de legea constiintei si face fapte bune Domnul are grija si il aduce la adevar.
Si asa este, stramosii nostri au avut grija sa ne lase dreapta credinta, e si meritul lor. Probabil de aceea a fost potopul, pentru ca oamenii se indepartasera de Dumnezeu si ii invatau si pe copii aceleasi lucruri.

In ceea ce ma priveste eu nu predic nimic, doar spun ce spun altii care sunt sfinti si Biserica. Asta e diferenta, unii spun conceptia lor despre ortodoxie, nu a BO.