View Single Post
Vechi 29.09.2011, 15:43:14
FlaviusM FlaviusM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.09.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pai asta se intampla si acum.
Doar banii celor care apartin de un cult oficial ajung la culte, si aia sunt distribuiti cultelor in conformitate cu proportia statistica care o detin in cadrul populatiei.

Si eu sunt de acord ca suma aceasta sa creasca si sa fie cumulata cu cei 2% iar aceasta suma sa ajunga acolo unde decide fiecare.
Asa este, dar acum exista un buget al cultelor (cred) din care se repartizeaza banii proportional.
Prin propunerea despre care discutam aici n-ar mai exista un astfel de buget, ci in schimb fiecare cult ar primii bani de la cei care aleg sa contribuie. Nu toti cei care apartin, formal, de un cult vor si sa plateasca pentru functionarea lui.
Procentul de 86% crestin ortodocsi ar fi in cazul asta mai mic. Conform recensamantului din 2002, si eu sunt trecut in aceasta categorie, dar chiar daca am fost botezat, eu nu sunt credincios si deci nu apartin de BOR si nu vreau sa contribui pentru ea.
Deci BOR ar primi bani de la mai putini oameni, asta deranjeaza de fapt, pentru ca in realitate oamenii ar plati cu totii impozitul respectiv. Iar in cazul existentei acestei legi, cultele ar fi complet separate de stat si n-ar mai putea veni catre el cu tot felul de alte pretentii (de exemplu, bani pentru catedrala neamului).
Reply With Quote