View Single Post
Vechi 29.09.2011, 21:48:40
Scotland The Brave
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Adriana76 Vezi mesajul
In acest context iertarea are de fapt alt sens: renuntarea la inima impietrita in fata lucrarii Harului.
La inima impetrita nu poti renunta,din punctul meu de vedere,decat prin lucrarea Harului,este un efect al lucrarii harului.Deci nu o atitudine contemplativa(vad-renunt),ci una de transformare reala(transforma-renunta).Din punctul meu de vedere,confesional,acolo unde Cel de Sus a hotarat sa lucreze harul este irezistibil.Consecinta este cea din I Ioan 2: 29 ,,Daca stiti ca El este neprihanit, sa stiti si ca oricine traieste in neprihanire este nascut din El."Atunci esti nascut din nou,prin har, si ai dreptul sa te numesti ,,copil al lui Dumnezeu".

Te uiti in viata ta si citesti ce a scris Ioan.El si cei carora le scria se considerau copii ai lui Dumnezeu.Nu era un eveniment viitor nesigur.Era o certitudine incredibila.Revin si inchei cu cele spuse de apostol,este atat de simplu si de clar incat iti trebuie un real talent intunecat ca sa rastalmacesti:

,,Copilasilor, nimeni sa nu va insele! Cine traieste in neprihanire este neprihanit, cum El insusi este neprihanit. Cine pacatuieste este de la diavolul, caci diavolul pacatuieste de la inceput. Oricine este nascut din Dumnezeu nu pacatuieste, pentru ca samanta Lui ramane in el; si nu poate pacatui, fiindca este nascut din Dumnezeu."(I Ioan 3:7-9).Si tot insista: ,,Prin aceasta se cunosc copiii lui Dumnezeu si copiii diavolului. Oricine nu traieste in neprihanire nu este de la Dumnezeu".

Ca sa nu plictisesc:verbal,fariseic,pot accepta orice insa lucrarea harului,divina si transformatoare,la modul radical,se vede,esti precum spunea Hristos: ,,lumina lumii" (Matei 5:14).Se observa trasformarea,nu poate fi ascunsa sub obroc sau ipocrizie.Nu mai esti din lume,vrajmas al lui Dumnezeu si pt asta lumea te va ura crancen,pt ca nu mai esti ca ea.O scurta,necesara si corecta analiza interioara si fiecare isi va gasi raspunsul,al cui copil este.Eu ma voi opri sa fac aprecieri,acest tip de analiza o fac doar cu privire la persoana mea.Cine nu poate sa se roage Celui de Sus sa-i dea puterea sa vada ce este in el.Cat mai are timp.