Bine v-am gasit.
Citesc si recitesc post-urile acestui topic si nu-mi revin din uimire.
Mi-as fi dorit niste discutii constructive, din care sa ne folosim cu totii - mai ales ca am auzit multe lucruri bune despre acest forum. Vad insa prea multe lupte de orgolii, tonuri intepate si ironice, jigniri (si aici nu ma refer numai la acest topic). Nu va suparati ca va spun, dar la lucrurile astea asist si prin biserici, din partea celor care se considera "induhovniciti" si care, de fapt, sunt sufocati de mandrie si de rautate. Ma gandesc cu usurare ca la Judecata nu voi fi intrebata ce studii teologice/filozofice am facut, sau daca stiu sa scriu corect gramatical, sau altele asemenea.
Cat despre cei care neaga credinta ortodoxa, ei nu stiu ce anume neaga. Nu cred ca vreun om poate respinge dragostea lui Dumnezeu, dupa ce a cunoscut-o. Sunt insa printre ei destui care Il cauta cu adevarat pe Dumnezeu, dar care resping rigiditatea, formalismul, aroganta; pe acestia, cat de mult ii ajuta crestinii sa se apropie de Hristos? Am citit undeva, nu mai tin minte unde, o afirmatie a Sf. Ioan Gura de Aur - daca drept-credinciosii ar trai credinta crestina cum trebuie, atunci paganii s-ar fi convertit la crestinism...
Cer iertare daca am deranjat pe cineva. Si ma intreb daca mai merita sa accesez acest forum - din ce am vazut pana acum, nu se deosebeste cu nimic de alte forum-uri "laice". Este pierdere de timp si prilej de sminteala.
|