Citat:
În prealabil postat de fallen
multi oameni mi-au zis ca daca eu am atitudinea asta fata de persoana mea ii determin si pe ceilalti sa aiba aceeasi atitudine (adica de dispret, desconsideratie, sila, etc.).
|
Asta e foarte adevarat. Dar nu numai pt ca unii oameni sint la nivel instinctiv "pradatori" (cum sesizeaza o slabiciune, o si speculeaza spre avantajul/ puterea lor). Poate are un sens mai profund? Daca tu nu (stii sa) te iubesti pe tine, nu (stii sa) ii iubesti nici pe ei. Pt ca nu stii ce este iubirea. Atunci cei din jur vor primi de la tine o lipsa a iubirii (eventual negative - dispret, desconsiderare, etc - alea de le-ai insirat tu), asa ca iti vor oferi acelasi lucru (reconfirmandu-ti si din exterior propriile sentimente si accentuandu-le)
Iata un rationament:
Citat:
ceea ce m-a oprit sa fac ceea ce mi-am propus a fost (teama de) propriile neputinte
|
Corect (in sensul ca "daca asa spui tu, probabil ca e adevarat).
Daca e adevarat inseamna ca TEAMA este ceea ce a sesizat constiinta ta ca a fost neputiinta
Citat:
nu cred ca dand vina pe imprejurari o sa imi linistesc constiinta.
|
Corect. De unde se deduce ca inca ai constiinta neimpacata cu ceva.
Ma mir cum de nu ai vazut prima ta afirmatie, unde identificai exact cu ce nu iti era impacata constiinta? Cu teama?
Ceea ce (iar ma mir cum de nu ai observat), este firesc, daca ne gandim ca in om constiinta este vocea Lui Dumnezeu sadita de El in om si daca ne gandim la acea afirmatie ca fricosii nu vor intra in Imparatia Cerurilor?
Oare solutia problemelor tale e in crediinta?
Citat:
Pana la urma va trebui sa imi accept conditia,
|
Un gand sanatos, corect. spre rezolvare
Citat:
daca nu sunt in stare sa fac mai mult.
|
Fals. Faptul ca nu ai facut la un momnt dat ceva faptic, nu inseamna ca ca nu esti in stare sa faci niciodata in viitor.
Cu acest rationament ti-ai pus singura piedica.
Citat:
Poate atat a randuit Dumnezeu pentru mine; nu am dreptul sa urasc lucrarea Lui, sau poate mai am de platit niste pacate, dar pana nu mi le iert eu, nu voi beneficia nici de iertarea Lui.
|
Dumnezu sigur nu ne vrea fricosi. Asa ca solutia ta poate ce este in crediinta? Sa-L rogi pe Dumnezeu sa te scape de temeri, ca sa ai pace cu constiinta ta si sa poti face lucrurile bine mai dparte?