Citat:
Īn prealabil postat de albinuta
te rog frumos da-mi si mie mai multe informatii despre dogmele tale ortodoxe unde se accepta botezul catolic.din cate am citit eu in SF Parinti catolicii sunt declarati eretici.numai ortodoxia este credinta care duce la mantuire.
|
draga mea, eu m-am casatorit in strainatate, iar cununia religioasa a fost oficiata de un preot, consilier patriarhal, care fusese trimis acolo de PF Teoctist, pe o perioada anume, la cererea comunitatii romanesti. acest preot l-a confirmat ortodox pe sotul meu, inainte de a ne casatori. pentru aceasta i s-a cerut sa aduca certificatul de botez (catolic) si in baza acestuia s-a facut slujba de confirmare.
bottom line, eu una nu sunt genul sa ma indoiesc de ceva care este aprobat de cei in masura sa judece asta. adica nu ma consider eu cea in masura sa ii invat pe cei care conduc biserica noastra.
ptr luly: scuze daca te simti cumva lezat/a de cele spuse aici, tu insa ai ales sa scrii pe acest forum, nu te-a obligat nimeni. acest glicherie o fi sfant ptr voi, stilistii, insa atata timp cat el a separat credinciosii in sanul aceleiasi biserici ortodoxe, ptr mine nu e OK. nu e vorba de calendar aici - dupa cum stii BOR are relatii f. bune cu Patriarhii care pastreaza calendarul vechi, insa in unanimitatea bisericilor respective - pe cand BOSV este neascultatoare si se vrea o biserica ortodoxa alternativa in Romania, aici este buba.