Citat:
În prealabil postat de maria40
Horatiu imi placi, dar, acum cu ceea ce ai scris m-ai dezamagit....
|
Scopul meu pe forum e sa fac schimb de opinii cu alti utilizatori si sa intru in dezbateri, nu sa va multumesc pe dumneavoastra ori pe altcineva.
Citat:
Adevarul ca nu greutatile sunt acum prea mari ci pretentiile. Si pretentiile astea sunt ale parintilor nu a copiilor. Copiii nu se nasc cu mofturi ci noi parintii cream mediul propice dezvoltarii acestor mofturi la copii....din pacate.
|
Ce e rau in a avea pretentii, standarde? Cand fac un lucru, vreau sa-l fac bine, nu de mantuiala. La fel si cu copiii. Daca aleg sa nu fac si sa nu cresc un copil, pentru ca stiu ca nu pot indeplini anumite standarde, se numeste ca sunt realist si cu discernamant, iar nu egoist. Imi place sa traiesc cu cat mai putine responsabilitati si griji. Cu totii vrem asta.
Citat:
Nimeni nu spune ca trebuie sa le dam copiilor sa manance mamaliga sau paine cu magiun (cu toate ca daca stau sa ma gandesc sunt mai sanatoase).
Nu mai vad o mamica sa spele scutece acum toate au nevoie (pentru confortul lor) de scutece de unica folosinta care din pacate determina un copil sa nu mai faca la olita pana pe la 2 ani.
|
Compromisuri de genul asta poate sunteti dumneavoastra dispusa faceti pentru propria odrasla. Eu n-as face pentru a mea.
Citat:
Mancarea bebelusului e musai sa fie in tot felul de borcanele pline de E-uri cumparate de prin supermarket ca na! nu mai stie nimeni sa faca o lingura de mancare bebelului ca e greu dom'le! Foarte greu! Se duc banii pe o gramada de sampoane si sapunele care de care mai parfumate si pe o gramada de alifii exorbitante care fac pielea bebelului catifelata si moale ca-n reclama! Fas, fasss! Praf in ochi la fraieri si la mamici snoabe!
|
Serios? Eu credeam ca e plina tara de romani care n-au bani sa-si ia o casa, care consuma, in medie, un tub de pasta de dinti pe an, care traiesc dintr-o agricultura de subzistenta sau din salariul minim pe economie, de tinere cupluri care nu-si permit sa traiasca dintr-un singur salariu. Sau poate vreti sa vorbim de cei plecati in strainatate sa-si rupa salele pentru ca nu gasesc nimic de munca in tara. Astia ce compromisuri sa mai faca, saracii? Ca au facut destule si nu prea mai e loc.
Citat:
La noi in Ardeal este o vorba: Daca stai sa samalesti(socotesti) din cate e facuta o placinta apai nu mai mananci in veac!
|
De aici reiese ca mergeti pe ideea "un copil trebuie facut, pana la urma, orice-ar fi". Eu daca nu pot sa cresc un copil cum imi place, atunci nu-l fac. In veac. Care-i problema?
Citat:
Asa si cu copiii daca stai sa te gandesti cate cheltuieli ai cu ei nu mai faci copii niciodata.
|
In conditiile actuale, cam asa e. Pentru oamenii rationali facerea de copii e contraindicata in economia asta.
Citat:
Eu cand am ramas insarcinata cu fiul meu am fost atat de necajita nu pentru ca nu-mi doream copii ci doar ca nu vroiam atunci...nu aveam casa, stateam cu parintii mai multe.
Daca ma intrebi insa care e cea mai mare realizare din viata mea ti-as spune cu siguranta ca baiatul meu.
|
Draga doamna, sunt sigur ca si mama lui Hitler era mandra de el. Ce vreau sa spun e ca un parinte, in general, isi iubeste copilul in mod neconditionat si nu-l va percepe altfel decat ca pe o mare realizare, indiferent de realitate.
Avem si noi in Capitala o vorba: pentru unii muma, pentru altii ciuma. Anecdota dumneavoastra nu conteaza nici cat negru sub unghie in economia generala a cresterii copiilor.
Ma acuzati de egoism, de narcisism, insa dati dovada de un egoism pur, cu origini genetice.
Ca sa nu mai spun ca sunt oameni ca mine, care detesta pur si simplu ideea de a avea copii, deoarece consideram ca prin facerea unui copil se pierde o oarecare suveranitate.
Un copil e o povara, pe care unii aleg s-o suporte pentru ca sunt de parere ca supliciul de a creste progenitura va fi compensat mai tarziu. Pentru mine si pentru cei ca mine, nimic nu poate compensa timpul, nervii si resursele pierdute. De condamnat nu sunt eu, ci cei care, in ciuda tuturor neajunsurilor, aleg sa faca copii, uneori chiar pe banda rulanta.