View Single Post
Vechi 01.10.2011, 19:35:13
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

[quote=STEFAN2206;404247]
Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
si ce-ai vrea sa faca? Sa sustina o minciuna ca Petru a fost primul papa sau ca mormantul Sf. Petru se afla la Vatican? Doamne ajuta!

UNDE A FOST RASTIGNIT PETRU ?

Isus înviat din morți a stat la masă cu ucenicii săi pe țărmul mării. După ce au mâncat, Isus i-a zis lui Simon Petru: "Simon, fiul lui Ioan, mă iubești tu mai mult decât aceștia?" El i-a răspuns: "Da, Doamne, tu știi că te iubesc". Isus i-a zis: "Paște mielușeii mei!" I-a spus Isus a doua oară: "Simon, fiul lui Ioan, mă iubești?" Petru i-a răspuns: "Da, Doamne, tu știi că te iubesc". Isus i-a zis: "Paște mieii mei!" Și i-a spus a treia oară: "Simon, fiul lui Ioan, mă iubești?" Petru s-a întristat pentru că l-a întrebat a treia oară mă iubești și i-a zis: "Doamne, tu toate le știi; tu știi că te iubesc". Isus i-a zis: "Paște oile mele! Adevăr, adevăr îți spun: când erai mai tânăr te încingeai singur și te duceai unde voiai; dar când vei îmbătrâni, îți vei întinde mâinile și altul te va încinge și te va duce unde nu vei voi". A spus lucrul acesta ca să arate cu ce moarte îl va preamări Petru pe Dumnezeu. Și, după ce i-a vorbit astfel, i-a zis: "Urmează-mă!"

EU CRED CA ACEST PASAJ DIN EVANGHELIE ESTE MAI MULT DECAT ELOCVENT.

Doamne Isuse Cristoase deschide inimile credinciosilor tai.

Autenticitatea osemintelor, pusa la indoiala
In anul 1939, Papa Pius al XII-lea a dispus efectuarea unor sapaturi arheologice sub domul San Pietro din Roma pentru a se verifica daca mormantul si osemintele aflate acolo sunt intr-adevar ale Apostolului Petru. Campania a durat noua ani, din 1940 pana in 1949. Analizele antropologice efectuate asupra scheletului descoperit au indicat lipsa oaselor de la genunchi in jos, ceea ce dupa unii ar fi fost un indiciu ca, intr-adevar, scheletul ar fi apartinut Apostolului Petru, in ipoteza ca acesta ar fi fost crucificat cu picioarele in sus, iar la coborarea de pe cruce picioarele i-ar fi fost retezate de la genunchi. Impotriva acestei ipoteze, insa, stau doua argumente: a) nu au fost gasite urme de strapungere a mainilor cu piroane si b) reconstituirea arata ca nu ar fi vorba despre un batran de 60-70 de ani, cu o statura impunatoare, cum se spune ca ar fi fost Petru.

Craniile lui Petru si Pavel si lanturile de la Ierusalim si Roma
Presupusele cranii ale lui Petru si Pavel au fost duse si pastrate pana astazi intr-o cutie osuar de sub ciboriumul-altar din bazilica "San Giovanni in Laterano", din Roma. De asemenea, in bazilica San Pietro in Vincoli din Roma se pastreaza sub altar presupusele lanturi cu care ar fi fost legat Petru in inchisoarea din Ierusalim, precum si lanturile din "Carcera Mamertinica". Lanturile din Ierusalim ar fi fost aduse la Roma de Euxodia, fiica imparatului Theodosius (379-395), sotia co-imparatului Valentianus al II-lea ( 383-392), dupa un pelerinaj la Ierusalim. Lanturile din "Carcera Mamertinica" ar fi fost descoperite la inceputul secolului al II-lea de catre temnicerul roman Quirinus de Neuss.

Simon, zis Chefa, adica Petru, pescarul din Betsaida, apostol al lui Iisus
Sfantul Apostol Petru a fost fiul lui Iona si era pescar din Betsaida, o localitate de pe malul lacului Ghenizaret, frate cu Apostolul Andrei si unul dintre cei mai importanti apostoli ai Mantuitorului Iisus Hristos. Asa cum aflam din Evanghelia lui Marcu, acesta a locuit impreuna cu sotia sa si cu soacra intr-o casa din Capernaum, localitate aflata de asemenea in apropierea aceluiasi lac. Initial, el s-a numit Simon, Iisus insa i-a zis Chefa, care in aramaica inseamna "Piatra", nume tradus in latina Petrus. El a fost unul dintre intemeietorii primei comunitati crestine de la Ierusalim, impreuna cu alti doi apostoli: Iacob cel Batran si Ioan. Dupa ce regele Aggripa I l-a decapitat pe Iacob cel Batran, Petru a fost arestat in Ierusalim, tinut in lanturi si eliberat miraculos de un inger. El a facut o calatorie misionara in Antiohia (Turcia de astazi), dupa care, pentru o vreme, i s-a pierdut urma.

Asa ca prietene, nu te imbata cu apa rece! Doamne ajuta!
Reply With Quote