Subiect: Dilema
View Single Post
Vechi 01.10.2011, 21:14:59
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria40 Vezi mesajul
Si eu simt de ceva vreme ca ma paraseste credinta. Cireasa de pe tort ca sa spun asa a fost duminica trecuta cand s-a tarnosit o biserica aici in oras la care a participat Patriarhul Daniel. M-a apucat scarba cand am vazut pleiada de politicieni aliniati ca la gradinita care asteptau "piosi" sa le fie recunoscute "meritele" la construirea bisericii. Am plecat de acolo sa nu mai vad ca altfel acolo vomitam de scarba. Ma enerveaza si abundenta si opulenta pe care o afiseaza Patriarhia si faptul ca tot timpul stau cu mana intinsa sa ceara bani de la credinciosi pentru orice fel de serviciu pe care-l presteaza. Au post de televiziune, radio, ziar....o adevarata afacere. Amaratii vin si platesc pentru orice fel de serviciu prestat: pomelnice, botez, nunta etc. Vai de steaua noastra!
Curaj si rabdare, Maria40! :)
Biserica e Trupul lui Hristos, e jertfa dumnezeiasca,e comuniune, nu e doar institutia vazuta, cu ierarhi si persoane importante...
Am ajuns vremurile astea din pricina necredintei noastre. Dar eu tot spun si dau exemplu de preoti cucernici, care nu cer nici un ban, ba chiar refuza cand omul vrea sa ii dea bani. Sa ne rugam sa ne scoata Dumnezeu in cale preoti si oameni buni si, mai ales, sa ne lumineze mintea sa stim ce sa facem!