Subiect: Numele Domnului
View Single Post
Vechi 21.08.2006, 12:08:49
sovidiu sovidiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.08.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de phradmon
Referitor la numele lui Dumnezeu, care nu trebuie pronuntat (dintr-un motiv simplu: este Numele Sfant), este vorba de tetragrama IHWH, pe care unii gresit o citesc Iehova sau Iahve. Imi spunea cineva ca numai un evreu nativ poate sa o rosteasca, din motive de pronunţie, desigur, dar nici acesta nu o va face pentru ca reprezinta numele sfant al lui Dumnezeu. Despre numele Mantuitorului stiu ca a fost mostenit in limba romana din limba greaca, in care a fost scris Noul Testament. Se scrie cu doi i pentru ca asa se pronunta in limba greaca(un i lung, ca in cuvintele copiii sau scriitor).
Cum adica IHWE nu trebuie pronuntzat si de ce? Din greseala de pronuntie banuiesc, sau interpretare, ca doar noi, si eu cel putin pronuntz de multe ori... desi ma stradui sa fiu discret... acuma intr-adevar, nu pronuntz Iehova, sau Iahve, sau IHWE, pronuntz si eu cumva asemanator din ce se spune sau ce am citit sau am vazut in filmele despre evrei iar numele Domnului Iisus am inteles ca se traduce, in multe feluri... printre care, Fiul Lui Dumnezeu Celui Viu ...
Reply With Quote