Subiect: Dilema
View Single Post
Vechi 02.10.2011, 22:31:34
adam000 adam000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.09.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Nu sunt deacord cu ultima frază în care spui că nu te interesează de unde au luat banii acei care au făcut biserici. Undeva în Scriptură se spune că nu este permis să dai la biserică nimic necurat sau necinstit.bani furați, spălați, bani din prostituție, droguri, trafic de persoane. ( acolo nu se folosesc aceste cuvinte dar ideia este
aceiași).
Păi atunci hai să legalizăm protituția și patronii acelor așezăminte să construiscă biserici. Vor fi pomeniți și Dumnezeu le iartă toate păcatele.
Cunosc persoane care au foarte puțin dar din puținul lor dau jumătate la biserică. Preotul nu știe cine a dat din surplus sau cine a dat din ce nu are. Iisus Hristos însă știe! Știe care este banul văduvei. Acela ar trebui să fie bine primit și chiar așa este căci "nimic necurat nu va intra în împărăția Cerurilor"
1) NU ma intereseaza ce pacate au facut sau nu altii pentru simplul fapt ca pentru pacatele lor numai DUMNEZEU ii judeca! Nu eu.
Iar eu in postul meu am vorbit despre pacate, nu despre ilegalitati.

2) Tot ce insiri tu aici sint lucruri ilegale (bani furati, spalati, prostitutie, droguri, trafic de persoane), practic tu vorbesti despre cu totul altceva decat vorbesc eu, ai schimbat sensul la care m-am referit. Daca cineva are vreo DOVADA ca vreun ctitor de biserica a facut vreo ilegalitate si de acolo a obtinut respectivii bani, este liber sa il actioneze in judecata pentru ca de cineva care a facut vreo ilegalitate se ocupa legea.
Daca nu are nimeni nici o dovada, atunci e PACAT sa acuzi un om de ceva ce nu stii daca a facut!

3) Daca vroiai sa pastrezi sensul discutiei ai fi observat ca Maria vorbea despre politicienii care erau ctitori de biserici. Ai vreo dovada ca au facut vreo ilegalitate? Daca nu, atunci e pacat sa acuzi un om doar pt ca ai tu un sentiment de nedreptate sau nu-ti place de mutra lor.
Din punctul meu de vedere nu ma intereseaza ce pacate au sau nu au aceia in viata lor. Pentru binele pe care il fac ei ca persoane bisericii, deci implicit si mie, sint vrednici de pomenire. Asta nu are nici o treaba cu activitatea lor politica - pentru activitatea lor politica sint votati sau nu de cetateni. Nu are nici o treaba cu faptul ca la un moment dat au facut un bine si au construit o biserica. Din contra, pentru acel bine facut, ctitorirea unei biserici, au facut cu mult mai mult bine pt un credincios decat carcotasii care le ponegresc binele facut.