View Single Post
Vechi 03.10.2011, 16:26:11
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Dragii mei,
Aș dori să public aici, alături de postările minunate ale celorlalți, un text deosebit de interesant al Sfântului Ioan Hrisostom despre dragostea lui Hristos față de noi și dorința Lui de a ne răspunde îndată ce-I cerem ajutorul:
"Dacă împăratul nostru Hristos ar fi depărtat de noi prin spațiu, ai avea dreptate să te întrebi cum poți fi lîngă El; dar cum El este de față în orice loc, atunci este alături de orice om care îl dorește, de orice om cu viată curată. De aceea și profetul spune: „Nu mă voi teme de rele, că Tu cu mine ești.” (Ps. 22, 4). Și însuși Dumnezeu spune: „Dumnezeu de aproape sînt Eu, și nu Dumnezeu de departe” (Ier. 23, 23). După cum păcatele ne depărtează de El, tot așa faptele bune ne apropie de El. Tot Dumnezeu spune: „încă grăind tu, Eu voi zice: „Iată aici sînt!” (Isaia 58, 9). Care părinte răspunde așa de repede copiilor săi? Care mamă este atît de cu grijă și necontenit trează ca să nu plîngă nicicînd copilul ei? Nu-i nici unul; nici tatăl, nici mama; Dumnezeu însă stă totdeauna și așteaptă doar – doar îl va chema una din slugile Sale; și niciodată nu-Și întoarce urechea dacă îl cheamă cum trebuie. De aceea ne spune: „încă grăind tu, nu aștept să termini și îndată te ascult”. Să-L chemăm, dar, pe Hristos, așa cum vrea El să fie chemat".

Doamne ajută!

P. S. M-au impresionat în mod deosebit mesajele dvs. și aș dori să vă mulțumesc pentru gândurile minunate pe care le-ați așternut în scris la acest topic!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote