Subiect: Eens
View Single Post
Vechi 04.10.2011, 08:30:37
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Savonarola Vezi mesajul
Tocmai v-am adus și v-am pus în față doctrine pe care le consider contradictorii susținute de mai mulți papi, fie de o poziție fie de alta. Dumneavoastră nu faceți decât să mă contraziceți, dar fără să aduceți nici cel mai mic argument pentru a vă susține poziția. În acest caz cred că este de bun simț ca părerea dumneavoastră să nu fie luată în considerare, decât așa la partea de galerie a subiectului. Însă eu nu am nevoie să aud scandările galeriei.
V-am adus argumentul meu, cu citeva pagini inainte. Ambele doctrine conduc credinciosii la mintuire. Iar scopul unui papa acesta este: de a pastori turma Domnului astfel incit oile turmei sa se mintuiasca. Daca prin declaratiile papei Eugen IV s-a intarit miscarea misionara si au crescut rugaciunile pentru intoarcerea pacatosilor la credinta, prin declaratiile papei Ioan Paul al doi-lea a aparut deschiderea fata de celelalte confesiuni. Imi accept aproapele indiferent de ceea ce crede el, indiferent de confesiunea lui. Lucrul pe care trebuie sa il fac pentru aproapele meu este sa ma rog pentru el, pentru ca acest aproape sa descopere el insusi ce mare e fericirea de a-L iubi pe Dumnezeu.

Practic ambele doctrine au avut acelasi rezultat: raspindirea Imparatiei Lui Cristos pe pamint.
Reply With Quote