Citat:
În prealabil postat de Savonarola
Este exclusiv părerea dumneavoastră că ați fi adus un minim argument pentru a îmi contrazice poziția, însă nu este și părerea oricărui om purtător de logică. De aceea, pentru că nu am chef să sancționez fiecare scandare a galeriei, vă rog să vă păstrați pe argumente și nu pe scandări fanatice de tip iezuit.
|
Raspindirea imparatiei Lui Cristos pe pamint si mintuirea sufletelor sint argumente suficiente in opinia mea. Pentru asta vom da socoteala la Judecata de Apoi si nu pentru cite biblioteci am citit si cit de bine "am interpetat diferenta de nuanta dintre cauza si speta", de exemplu, cum spune Thomas Kempis.
PS De-as fi eu ca iezuitii pe care ii cunosc si despre care am citit! Domnul sa ma ajute sa fiu capabila sa am o viata ordonata, sa ma rog de cel putin 7 ori pe zi pentru ca asa faceau apostolii, iar in restul timpului sa ma rog pentru ceilalti, sa postesc, asa cum fac ei zi de zi! Nu stiu citi iezuiti ati cunoscut. Eu am cunoscut citiva si numai fanatici nu puteau fi numiti. Va recomand sa va intilniti cu unul, oricare (in Romania sint in Bucuresti, Iasi si Cluj) si poate, dupa ce ii veti cunoaste, nu veti mai arunca cu pietre in niste oameni care si-au consacrat viata Domnului nostru Isus Cristos.
PS2. Cind ati ridicat aceasta problema ati cerut parerea catolicilor. Cum ma numar printre ei, v-am spus-o. Nu cunosc parerea oficiala a Bisericii Catolice si nici nu ma intereseaza foarte mult, pentru ca stiu ca oricare ar fi ea, e una corecta. Cu siguranta ca o armata de teologi ai bisericii noastre au o parere mai completa, mai coerenta si mai argumentata decit a mea.