View Single Post
Vechi 05.10.2011, 10:15:31
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de TunsDiana Vezi mesajul
Care pacat este mai mare in fata lui D-zeu dupa parerea d-voastra, lasand canoanele la o parte? Sa nu faci un copil pentru ca nu ai posibilitati sa il cresti sau sa faci un copil, sa il bati cand te imbeti, sa nu il hranesti si sa il arunci pe strada in toiul iernii?
nu inteleg de ce vorbiti de extreme.Problema reducerii nr de copii la 1, 2 se pune la crestini care duc o viata normala(au un servici, au o casa, traiesc in conditii decente).nu are rost sa ne justificam apeland la aceste extreme. cel care, asa cum spuneti nu are posibilitate sa-l creasca, nu inseamna ca e un betivan notoriu ca sa puteti da ca alternativa situatia.
In ecuatia dvs, lasand canoanele la o parte, nu il vad pe Dumnezeu. Unde e Dumnezeul, care iubeste viata si se ingrijeste de fiecare suflet in parte?

si in situatia enuntata de dvs, va spun, amandoua sunt foarte grave.Prima ca omul se face pe sine dumnezeu, luandu-si atributul de a hotari cand sa vina un copil si cati copii sa vina si a doua, ptr ca parintele isi neglijeaa rolul de parinte, lucru foarte grav.

Pacatul e pacat, indiferent ce nunata are.Iar pacatul inseamna pierderea harului.
e ca in exemplu urmator: ce e mai rau:sa treci pe langa un sarac si sa nu-l ajuti sau sa faci rau unui om?si iti raspund ca amandoua sunt grave, ptr ca ranesc in aproapele.Acolo unde se regaseste Hristos.

Alternativa potrivita socotesc eu ca ar fi:ce e mai rau, sa opresti nasterea de prunci, folosind metode care de fapt ii ucid si sa traiesti decent, rezonabil, sau sa te lasi in mana lui Dumnezeu, sa aduci pe lume atatia prunci cati el ii daruieste chiar daca asta presupune nopti nedormite, munca de dimineata pana seara, griji framantari dar si bucurii nemaintalnite in alta parte?
sincer, ambele variante presupun greutati:diferenta e ca prima presupune greutati sufletesti foarte mari iar cea de-a doua greutati trupesti, materiale.
asadar, pe care o alegeti?