Citat:
În prealabil postat de ancah
Am gasit pe net anularea anatemei de catre Biserica Ortodoxa din 1954. Din pacate nu pot sa-ti spun unde am citit ( cred ca am dat de aceasta pagina cand am cautat despre ecumenism), caci am mai cautat-o odata si nu am mai gsit-o.
Da, BO si BC sunt biserici surori si asa trebuie sa le privim si noi.
|
Stii de ce nu te cred, ca duhovnicii spun invers... cum ca shi catolicismul nu ar fi prea aproape de dreapta credintza... deshi sunt multe asemanari cu BO referitor la practica adica in sensul doar ca sunt mai aproape de BO decat protestantzii sau sectantzii, shi poate ca au anulat anatema de condamnare, dar nu este vorba despre o recunoashtere ca pe o Biserica surora, adica o biserica ortodoxa autocefala... ca atunci ar insemna sa fie bazata pe aceleashi adevaruri shi aceiashi practica ca shi ortodoxia... Deci nu imi vine sa te cred shi ash dori sa fi mai bine intemeiata... cand faci astfel de afirmatzii... eu stiu ca celelalte biserici care nu sunt creshtin-ortodoxe nu se pot considera surori chiar daca se accepta ca au la baza credintza in acelashi Hristos... deci sunt creshtine, dar sunt mai mult sau mai putzin eretice, adica sunt considerate cazute de la Una, Sfanta, soborniceasca shi apostoleasca Biserica a lui Dumnezeu (Tatal, Fiul, Sf Duh, cu Totzi sfiintzii shi sfintele shi preasfanta nascatoare de Dumnezeu shi pururea fecioara Maria, Maica Domnului, bineintzeles cu totzi dreptmaritorii crestini)... deci cred ca te insheli ancah draga... BO nu este sora cu BC... se raporteaza ambele la, se bazeaza pe, Domnul Iisus Hristos insa sunt foarte multe deosebiri... prin care nu este indreptatzit a se folosi termenul de sora...