"Cel ce seamănă cu zgârcenie, cu zgârcenie va și secera, iar cel ce seamănă cu dărnicie, cu dărnicie va și secera.Fiecare să dea cum socotește cu inima sa, nu cu părere de rău, sau de silă, căci Dumnezeu iubește pe cel care dă cu voie bună." (Sfantul Apostol Pavel, II Corinteni)
Calculele te ajuta sa dai continuu, lunar, ca sa primesti continuu, lunar, insutit. Daca vrei sa primesti la cincinal, da milostenie la cincinal. Deci de luna viitoare, in toate lunile, din tot ce castigi mai mult decat luna asta, un leu din zece seamana-l pe ogorul milosteniei care da insutit. daca vrei sa fii premiant, da jumatate in fiecare luna din ce castigi peste luna asta . Poti lua si inflatia in calcul.
Daca te incoltese neputinta, roaga-e lui Dumnezeu sa-ti dea asa in asa fel incat sa poti ajuta si pe altii, si apoi sa te determine sa faci milostenie.
Roaga-te asa:
Doamne, mantuieste-ma pe mine si pe aproapele, da-ne ceea ce tu stii ca avem nevoie si da-mi Doamne mie si aproapelui ca sa putem sa facem milostenie si fa astfel incat sa ne determini sa facem milostenie.
Cu rugaciunea asta esti ajutat imediat. Deci daca ai nevoie de ajutor imediat zi rugaciunea aceasta. La fel daca iti platesti membria la Biserica esti foarte mult ajutat. Din punct de vedere material, cei mai buni ani au fost cei in care mi-am platit membria la Biserica.
Zicea parintele Tanase ca cei ce ii dau lui la Valea Plopului spun cu uimire ca vad cum au observat ca Dumnezeu le da foarte mult de cand dau la Valea Plopului si de aceea continua sa dea. Cred si eu ca lumea vede ca banii dati se inmultesc insutit. Valea Plopului este o cauza puternica pentru care se pot face donatii. Sa dea Dumnezeu sa avem femei brave in fiecare oras si sa dea Dumnezeu sa fie o Valea Plopului in fiecare oras. Sa participe la crearea unei Valea Plopului in orasul lor, pe langa spovedire, poate ajuta femeile ce au facut avort, avort ce se sterge prin spovedire. Salvand vieti, chiar daca NU ai facut avort, cand viata iti va fi la cumpana sau cand viata apropiatilor incluzand copii va fi la cumpana si tu te rogi pentru viata lor, si Iisus iti va salva viata ta sau a apropiatilor tai pentru care te rogi. Dai o viata aproapeluii, primesti insutit. Stiu asta din proprie experienta cand am vorbit cu IIsus fata in fata cand mi-a prelungit viata ce imi era in pericol. Inainte am auzit o voce ce mi-a zis, lupta-te ca sa salvezi pe omul acesta ca daca nu mori. Din noroc pentru mine , de frica mai mult, m-am luptat cu rugaciunea si vorba ca Dumnezeu sa salveze un om. De aceea sunt rugaciunile unor oameni foarte puternice caci au salvat vieti sau s-au rugat pentru altii si Dumnezeu le asculta rugaciunile pentru faptele facute si pentru rasplateste insutit.
In sens invers nu rapi averea sau viata aproapelui tau inclusiv a celui nenascut ca sa nu ti le rapeasca si Dumnezeu pe ale tale. Daca ai facut-o poti sa te spovedesti, poti da milostenie si poti invata pe altii sa nu faca avort, poti face o asociatie gen Valea Plopului salvand mii de vieti si poti aduce oameni la ortodoxie salvand nu doar trupul ci si sufletul. Daca ai rapit 10 lei si ai dat milostenie 20 posibil in numele celui ce i-ai rapit probabil ca stai bine dar intreba preotul sa fii sigur. Drumul spre rai este aducerea aproapelui spre rai caci ce faci aproapelui, tie iti faci.
Rugaciune poti da aproapelui sa primesti rugaciune. Roaga-te pentru cei din toate timpurile inclusiv viitor, departati neboptezati sau necuminecati sau nespovediti sa fie botezati si cuminecati si spovediti ca sa poata vedea raiul. Roaga-te de asemenea ca Dumnezeu sa iava mila si sda auda rugaciunile tuturor chiar si dupa judecata finala.
Te poti ruga de asemenea sa te ajute Dumnezeu sa inalti o Biserica Crestin Ortodoxa, caci aceasta te poate ajuta foarte mult dupa moarte. Amin.
OmBun a zis uite am facut asta si cum m-a ajutat Dumnezeu. ideea la toata polologhia asta este, daca ceva este bun pentru tine, fa sa se intample nu o data cand se intampla, fa sa se intample lunar, adica fa milostenie lunar ca sa iti vina rasplata lunar. iar daca consideri ca ai rasplata prea mare si nu o poti duce, fa o Biserica, o Valea Plopului, o cismea, un restaurant ieftin, plateste bani ca sa fie pomeniti toti dintr-un cimitir sau din ziar care au plecat la Domnul cu Liturghii de 40 de zile si sa te pomeneasca si pe tine Dumnezeu daca si cand nu are cine, fa ce poti si tu.
Last edited by spre_rasarit; 06.10.2011 at 15:27:53.
|