Citat:
În prealabil postat de TunsDiana
Mai exista si o a treia varianta cand nu poti alege defel daca poti avea copii pentru ca esti steril. Cum poti in acest caz sa ii acuzi pe acesti oameni si sa ii mai pui sa aleaga? Sau aceea in care alegi abstinenta.
|
Nu s-a pus problema oamenilor sterili ci acelora care, din motive materiale, nu doresc sa faca decat un copil sau doi.
Daca alegi sa faci abstinenta din dragoste de Hristos e mult placuta Domnului, dar daca alegi sa o faci din dorinta de a te feri de copii, plata nu mai e aceeasi.
Citat:
Din pacate intotdeauna o sa existe o neintelegere, prapastie intre cei care au copii si cei care nu au.
De obicei aceste 2 categorii de oameni se vor judeca unii pe altii fara sa incerce macar sa se inteleaga cat de cat.
Eu ,din experienta mea de viata am observat ca oamenii cu copii ii judeca dur pe cei care nu au si sunt neintelegatori. Nu inteleg de ce l-ai judeca pe cel de langa tine doar pentru ca tu ai copii si de ce la urma urmei ne-am amesteca in viata privata a oamenilor pentru a le da sfaturi pertinente?
|
nu m-am amestecat in viata nimanui, in definitiv e decizia fiecaruia cati copii sa aiba.dar cei care decid sa nu faca copii, din te miri ce motive, sunt contrar invataturii Mantuitorului.Si asta nu o zic eu, marturie sunt destui sfinti parinti(sf ioan gura de aur, sf vasile cel mare, pr arsenie boca).
stii, unele lucruri nu sunt compatibile: nu poti sa ti post dar tu sa traiesti in desfranare, si nu poti sta cu constiinta impacata de crestin stiind ca faci pacate in mod voit.Spre exemplu, cate femei nu se duc spre impartasanie, facand in acelasi timp un avort?
Cum? prin faptul ca steriletul sfarteca embrionul in timp ce ele se impartasesc cu Trupul lui Hristos, sau pilula contraceptiva omoara embionul prin faptul ca impiedica nidatia.Crud, nu?
Citat:
Fiecare face cum considera ca e mai bine pentru el fara a-l judeca pe celelalt pentru ca, la urma urmei nu cunoastem in profunzime lucrurile adica ce este in sufletul acelui om si de ce a procedat intr-un fel sau altul.
|
nu discutam cazuri particluare, discutam la general, fiecare situatie e unica.dar indiferent de unicitatea ei, fiecare situatie trebuie sa se bazeze pe invatatura bisericii.