Citat:
În prealabil postat de Yasmina
Situatiile descrise de tine sunt inexistente:cei care traiesc in desfranare nu se pot impartasi,la fel si doamnele care recurg la metode contraceptive; preotii intreaba in timpul spovedaniei destule detalii,in functie de ac decid daca esti demn de a lua impartasania sau nu.
|
draga mea, mi-as dori sa gresesc.dar prea multe femei care au sterilet si folosesc pilule se impartasesc fara nici o opreliste.
Citat:
Iar despre post versus desfranare...vezi tu trezirea spirituala se face cu voia Domnului mai ales printre cei care sunt inglodati in pacate;daca niste pacatosi incep sa se nevoiasca cu postul de bucate,cu rugaciuni si alte fapte bune,apoi nevoia spirituala devine si mai intensa,in timp vor raporta legile Lui Dumnezeu la vietile lor si vor vedea unde pacatuiesc.
|
si aici vorbesc de cazuri cand oamenii se straduie sa tin post cat mai aspru dar ei traiesc in desfranare fara a face nimic ptr a parasi pacatul. Era doar un exemplu ptr expresia:"strecori tantarul, dar inghiti camila"
Citat:
In schimb daca le zici unora sa nu se mai oboseasca sa faca nimic pt ca oricum traiesc in pacat ii impingi in deznadejde si in ura.Este credinta discriminatorie???
Imi cer scuze pt devierea discutiei aici.
|
Credinta nu e descriminatorie.Sa ne intelegem.E bine ptr un om, care traieste in pacat sa se trezeasca, sa inceapa sa vada ca greseste si sa incerce sa se indrepte pas cu pas.Dar de aici pana la a tine anumite randuieli , ex postu, cu o strictete exagerata dar a nu parasi desfranarea, sau clevetirea aproapelui si a trai cu constiinta ca esti un bun crestin e o mare inselare.Indemnul meu era spre iesirea din inselare, spre a ridica garda.