Citat:
În prealabil postat de lore86
concluzia ta e simpla: sex inainte de casatorie, ca sa nu ramana fetele singure, sau cel putin vietuirea impreuna ca restul vine de la sine!
of, Doamne, chiar si aici propovaduim lucrurile cu susu-n jos? 
|
Nu mi se pare că preopinentul a făcut apologia curviei, ci doar a spus că știe cazuri de fete singure, care au păstrat fecioria și sugerează că între acestea două ar putea fi o legătură ca de la efect la cauză.
Se poate. Se prea poate ca, dacă ar fi ales "sexul liber" să fi dat peste vreun mârlan de care lumea e plină. Bărbații care stimează puritatea sunt la fel de rari ca fetele care păstrează puritatea.
Ca să nu mai vorbesc de bărbați care păstrează (și stimează) propria lor puritate. Mă întreb dacă am cunoscut vreunul. De asemenea, nu îmi amintesc de fete care să fi dorit bărbați care au trăit în castitate.
Dar, noi nu alegem castitatea ca să ne ridice oamenii statui, ci pentru că știm că așa îi place Domnului nostru. Mai mult, nu ne este permis să gândim că, dacă ne păstrăm puritatea, ne vom nenoroci pe viață. Dimpotrivă, noi credem că faptele bune sunt răsplătite. Răsplătite nu numai în Cer, ci și pe pământ, prin puterea proniatoare a lui Dumnezeu. Dimpotrivă, faptele rele își primesc pedeapsa. Pedeapsa nu numai spirituală (care este căderea din starea de grație sfințitoare), dar, mai devreme sau mai târziu, pedeapsa temporală. Binele este răsplătit cu bine, iar pentru rău vom primi rău. De multe ori chiar aici, pe pământ, uneori mai devreme decât credem.
Ca să fac o paralelă: și eu știu oameni care au ales să nu fure. Unii sunt săraci ca vai de capul lor. Oare era bine să fure ? Nu aș crede, fiindcă știu și mulți hoți care au pățit-o. Iar hoții care nu au pățit-o, trebuie să ne stârnească încă și mai multă milă: ajunși în fața Judecătorului, vor fi vrut să fi plătit o parte din datorie pe pământ.