Citat:
În prealabil postat de lore86
Credinta nu e descriminatorie.Sa ne intelegem.E bine ptr un om, care traieste in pacat sa se trezeasca, sa inceapa sa vada ca greseste si sa incerce sa se indrepte pas cu pas.Dar de aici pana la a tine anumite randuieli , ex postu, cu o strictete exagerata dar a nu parasi desfranarea, sau clevetirea aproapelui si a trai cu constiinta ca esti un bun crestin e o mare inselare.Indemnul meu era spre iesirea din inselare, spre a ridica garda.
|
Teoretic avem o"n"sanse de a ne salva sufletul pe perioada vietii noastre;faptul ca intalnesti azi un pacatos si afli despre viciul lui nu-ti garanteaza ca se va afla si in anul urmator in aceeasi ipostaza-oamenii evolueaza,situatiile se schimba,Dumnezeu lucreaza prin harul Sau neincetat in constiinta noastra.
Sa-ti dau un exemplu concludent : o scurta perioada am avut drept colega de banca prin clasa a 11-a o fata,care ulterior am aflat ca-mi era si vecina;bineinteles ca ne-am imprietenit chiar daca interesele noastre erau cam diametral opuse.
In fine,dupa un an ne-am despartit deoarece ea s-a mutat la un alt liceu si in timp relatia s-a racit deoarece noile ei interese ei au facut-o sa se distanteze de ceilalti(interese,adica prostitutie).
Dupa alti ani,am vazut-o la biserica din cartier...
Dupa alti ani,am vazut-o total schimbata,transformata din vampa de odinioara intr-o femeie crestina- o femeie a timpurilor noastre,in buricul Bucurestiul care purta batic pe cap si fuste lungi,lungi-am realizat atunci ce revolutie trebuie sa se fi petrecut in acest suflet.
Am aflat ca s-a casatorit cu un crestin,are copii si desigur isi traieste viata dupa valori crestine.
Si acum scriind aceste randuri imi dau lacrimile pt succesul povestii ei si o imbratisez virtual cu drag!