Subiect: Eens
View Single Post
Vechi 09.10.2011, 14:25:10
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.06.2008
Locație: Botosani
Religia: Ortodox
Implicit salut,savonarola

Citat:
În prealabil postat de Savonarola Vezi mesajul
Am luat la cunoștință divagațiile care s-au făcut. A se observa că eu nu am pus problema efectivă a mântuirii sau nu a acelora care se află în afara Bisericii. Ceea ce eu am sesizat este ceea ce mie mi se pare a fi o contradicție dogmatică în credința BRC. Văd că interlocutorii preferă să se abată de la problemă ca și cum ar fi ceva peste care se poate trece cu ușurință. BRC, din punctul meu de vedere, a manifestat de-a lungul timpului două atitudini dogmatice diferite, și care mie mi se par contradictorii, cu privire la problema mântuirii celor din afara Bisericii. Declarația (și care este considerată a fi infailibilă) a papei Eugeniu IV la Conciliul de la Florența (1442) că nimeni, conceput din bărbat și femeie, niciodată nu a fost liberat de sub stăpânirea diavolului decât prin credința în Iisus Hristos, mijlocitorul între Dumnezeu și omenire, mi se pare evidentă și lămuritoare cu privire la mântuirea celor din afara BRC. Din acest punct de vedere catolic, în sânul catolicismului papa Ioan Paul II cred că poate fi considerat un eretic. Dacă însă nu este el ereticul, atunci cred că trebuie considerat eretic papa Eugeniu IV; din punctul meu de vedere, doctrinele fiind incompatibile, unul dintre ei oricum poate fi considerat eretic, iar infailibilitatea papală un mit al colecției de mituri de la Vatican, de la muzeul lor mitologic. Deci eu nu am pus problema neapărat din punctul de vedere al BO, ci din punctul de vedere dogmatic al catolicismului. Invitația pe care am făcut-o rămâne deci valabilă.
se spune ca papii sunt urmasi ai lui petru si sunt infailibili.superb.petru s-a lepadat de trei ori de iisus hristos intr-un moment crucial, deci a gresit.sa pretinzi ca tu ca om esti infailibil si sa obligi pe altii sa creada,acest lucru se numeste dictatura,numa credinta nu-i.