,,Shakespeare in Love"
Alexandre,Alexandre,percutezi mai greu,dupa putiinta,da pana la urma patima invinge.Crezi ca din senin ti-am acordat onoarea(tu citeste ,,ironia" :) de a fi intruchipat de ,,Sfantul" Alexandru in aceea comedie sinistra? Culmea este ca nu iti era tie dedicata,ci altcuiva care,te asigur,a inteles mai repede mesajul.Cu tine nu am o problema Alexandre,din intimplare,cautand pe un forum medical,am dat de aceleasi postari care au aparut si aici de-a lungul timpului.Adica postai si acolo aceleasi texte ca si aici,numai ca acolo se terminau apoteotic,despre hortysti pe un forum despre hepatita C.Si cu asta mi-a fost clara situatia referitor la tine si am inteles ca in ceea ce te priveste cel mai bine este ca omul sa te lase-n plata Domnului(vez mesajul ironic cu ,,esti un om bun Alexandre).Ai si tu obsesia ta virtuala,la care nu ii poti rezista,spune-mi care este viciul tau,deliciul tau social acceptat.. :)
Dragul meu,primul post iti era dedicat,cel intitulat ,,Ziua cand Dumnezeu a mers printre noi"dar nu ai perceput mesajul pt ca declarativ curge dragoste prin tine iar faptic gheata.Ai comentat exact din perspectiva din care imi era teama ca o vei face si tocmai de aceea te-am si facut personaj intr-o piesa virtuala.Sa-ti mai spun un secret:in esenta nici tu si nici eu nu suntem acolo neaparat personajele principale,decat daca ne simtim in acest mod.Nu aprofunda problema ca nu este cazul.
Piesa aceea,dragul meu,era o ironie sinistra in esenta ei la adresa falsilor apologeti ai lumii virtuale,a falsilor traitori,ai membrilor unei lumi schimonosite si prefacute,ai psihopatilor disputelor virtuale,a legalistilor,si multi multi altii,categorii de care,in general,imi este o scarba teribila.As spunea chiar greata,indiferent de confesiune.Si mai ales era o ironie la adresa turnatorilor,dar tu,din fericire nu te incadrai aici.De aceea nici nu erai personajul principal.Era un fel de ,,text in text" Alexandre,doar cateva aspecte contau,restul erau la impresia artistica,la care te-ai oprit tu,pentru public,din care faceai parte.Nu de chinul meu interior era vorba acolo zapacitule :)ci de cum vad altii lumea cand ei insisi sunt demni de analize medicale.
Doar ti-am si scris in ea,dar deh,patima... ,,Actorii tristi dar corecti din punct de vedere religios va saluta la caderea cortinei.Nu vor schimba nimic si nici nu si-au dorit asta,altii schimba lumea dupa caricatura stramba a sufletului lor.Altii intuneca bucuria sub veninul urii lor,abia tinute-n frau,spumegand de patima si incrancenare.Dar ea,dragostea,batjocorita si violata de toti neghiobii,aruncata la cheremul intunericiului propriilor lor caderi si incadrari meschine,urata si urat mirositoare,abia mai rasufla."
Cred ca ti-am cerut prea mult,imi cer scuze ca sunt arogant dar am zis ca ai inteles ca vroiam sa-ti transmit si ca iti vei vedea de drum cu analizele tale.Da ala mic si negru te impunge sa te tot abati cu comentarii in directia persoanei mele.Arunci navodul indirect mai Alexandre stiind ce vrei sa obtii,ca doar asta vrei.Recunoaste:nu poti trai fara mine :) Am zis sa nu te las in ceata.Eu iti spun,iarasi,ca mai ai de lucru la capitolul despatimire,pana sa imi predici mie mantuirea.De ce vrei tu sa-mi confirmi cele mai negre temeri?
Nu ajunge ca m-am facut personaj faustian,framantat,ca tu,si altii ca tine,sa fiti sfinti prin reflexia luminii? :) Bineinteles ca nu va ajunge,rautatea si patima nu au un final al adancimii.Alexandre,sincer,daca tu esti exemplul care sa ma determine sa-mi chimb convingerile,ceea ce nu se va intimpla,plec unde vad cu ochii.Multi sunteti prilej de poticnire dar nici nu va dati seama,macar de ati recunoaste,precum ,,pacatosii faustieni" :) In ziua cand vor ramine doar cei ca tine,se va trage cortina.Stai ma linistit,ti-am mai spus si iar nu ai inteles,nu depinde de tine,tu pe tine nu te-ai vindecat inca.Roaga-L pe Dumnzeu sa o faca.
Acum,continua,te rog,cu episoadele care vor explica inselarile pe intelesul tuturor.Tu,mai viteaz virtual,il vei face praf pe Francisc,un sfant real.Te apuca rasul-plansul.Mai mult,o sa le dai tu o lectie de traire si martirilor din alte confesiunii,ca de,cum si-au permis ei de inselati sa moara pentru Hristos fara sa iti ceara tie acordul?Alexandre,exteriorizarea unor obsesii nu aduce eliberarea dorita ci doar aprinde si mai tare focul care le alimenteza.Las ca o sa intelegi tu odata si odata..acum sau pe lumea ailalta :)
Titlul este cu dedicate,dar iarasi,nu pentru tine.O trista ironie, de data asta ca sa intelaga cine trebuie.Sa vezi acum speculatii,cum se fac de obicei in sectiunea nevazuta a acestui forum,unde fiecare redevine ceea ce este si nu ceea ce vrea sa para.Alexandre,sa stii ca pe lumea asta poti ucide cu orice.Fie si cu un cuvant.Vaya con Dios...amigo
Last edited by Scotland The Brave; 10.10.2011 at 10:52:10.
|