De la cineva ca Scotianul ar putea invata o divizie intreaga de credinciosi, de orice confesiune. Acest frate al nostru este unul dintre prea putinii care mai intretin, pe forum si nu numai, spiritualitatea omenescului bun, al omenescului intors cu fata spre divin. Greu de acceptat ca un calvinist si un idealist transconfesional ca noi sunt insetati de mantuire, asa-i, domnule doctor? Cei ca dvs. au implicat Biserica, oricare e ea, in poltica. Ortodocsii ca re ii urasc pe catolici, catolicii care ii urasc pe ortodocsi, (neo)protestantii care ii dispretuiesc pe toti, catolicii care ii urasc pe protestanti, etc. par a fi, toti, clone nu atat ale dvs., cat ale dispozitiei dvs. V-ati prins?
Eu iubesc ortodoxia, protestantismul, si mai ales le iubesc prin dogmele invaluite in lumina exemplului personal de traitorii lor cinstiti si curati. Si de pe forum, si de aiurea. De la anumite persoane ortodoxe de pe forum, cu care am ajuns aproape prieten, de la calvinistul nostru si de la un anume neoprotestant de pe forum am avut si am permanent ce invata. Dvs, d-le Anastasiu, puteti spune asta despre "dusmanii" dvs., de fapt ai patimei dvs de manie exclusivista si subiectiva, nu zic obsesiva, recte despre catolici?
Ortodoxia e superba. Char imi place si o simt calda si aproape. Nu o mutilati, va rog, cu...cum s-o numi asta in nescrisul dictionar de patimi "spirituale".
Last edited by Theodor_de_Mopsuestia; 10.10.2011 at 11:04:27.
|