Citat:
În prealabil postat de Valentin
3.Ca,copii mici se impartasesc pana sa inceapa slujba si nu la sfarsit cand copilul a manacat (pentru ca este imposibil ca un copil de pana intr-un an sa nu fimancat pana la 11-12 atunci cand se impartaseste), am vazut zeci de cazuri in care preotul nu a impartasit copilul pentru ca parintele nestiutor i-a dat sa manance copulului sau mai grav, parinti care-si duceau copii la impartasit in timp ce acestia mancau pufuleti, sau si mai enervant cand se vine cu copii mici la biserica si copii incep sa tipe exact in momentele cheie ale slujbei !
|
Despre copii, nu e pacat sa se impartaseasca dupa ce au mancat. Sunt copii si n-au pacate. In plus regula cu mancatul n-a fost de la inceput in Biserica. Copiii sa fie impartasiti la sfarsitul slujbei nu inainte as spune. Gresesc mult preotii care nu impartasesc copiii care au mancat. I.P.S. Mitropolit Serafim Joanta spune clar ca nu e pacat sa manance copiii inainte sa se impartaseasca ( exceptia e pentru copiii pana la 7 ani ). Si cei daca copiii tipa in momentele cheie ale slujbei? Il voi cita pe Avva Pimen: Fugi de glasul ingerilor? Sunt copii si e destul jertfa pe care o fac parintii sa-si duca copiii mici la biserica nu trebuie alte critici. Si acum tu vorbesti de babe care barfesc dar tu cum esti daca te iei de copii. De copii:D . Sincer nu cred ca ai acasa copii mici caci daca ai avea ti-ai schimba gandul. In plus despre reguli: Litera ucide Duhul da viata ( sau asa ceva ). Inteleg sa te smintesti cat vezi fete dezbracate la biserica dar problemele care le-ai sesizat arata cat de atent esti la slujba. Ce ai cu copii? Cum poti sa nu iubesti copiii mai ales pe cei mici indiferent cum sunt:D? Sunt copii si Iisus nu cred ca se supara de felul cum se comporta. Iisus a spus lasati copiii sa vina la mine nu sa vina copiii la Mine dar sa nu faca aia, aia, aia s.a. Ca Iisus ii iubeste pe copii asa cum sunt ei.:D