View Single Post
Vechi 10.10.2011, 15:31:34
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Scotianule, din pacate vad ca la tine nu a fost doar o dispozitie pasagera, ci asta e de fapt adevarata ta fata. Ai scris un mesaj aratand aroganta, rautate si putina intelegere. De fapt ai devenit un user agresiv, care nu numai ca ne abureste cu conceptiile sale, dar vrea sa ni le bage si pe gat. Mai mult, care nu vrea incepi sa il ataci, ironizezi, si jignesti.
Desi te bati cu pumnul in piept cata intelepciune, dragoste si smerenie ai, toate acestea sunt false. Exista nu numai smerenie si mandrie, ci si falsa smerenie si dragoste. Ti-ai face un bine daca ai citi si intelege despre asta. Si fariseii se bateau in piept cata intelepciune aveau ei si dragoste, dar era tocmai invers, desi incercau sa o afiseze peste tot ca sa o vada lumea. Gasesti o similitudine?

Pana acum ti-am scris cu frumosul, dar se pare ca pe omul mandru nu trebuie in niciun caz sa-l lauzi, acesta va deveni si mai infumurat.
Iubirea ta e de fapt doar pentru neadevar si rautate, apreciezi doar ce se conformeaza cu conceptiile tale. Iar acestea sunt complet false, dar tu nu ai cum sa-ti dai seama pentru ca esti imbatat de tine.
Tu incerci tot mai des de la un timp sa-ti impui conceptiile tale ecumeniste, nu doar sa le expui, ci sa le impui cu forta recurgand chiar la agresivitate. Tot prozelitism e, la fel ca impunerea conceptiilor cultului cuiva, tu incerci sa impui conceptiile tale diferite de ortodoxie, ecumeniste. Si aceastea afecteaza si logica se pare, nu reusesti sa distingi intre conceptii si persoana. Adica daca cineva scrie de calvinism tu imediat sari in necunostinta ta si intelegi ca urasc calvinii. Astea sunt ideile ecumeniste, le zic asa ca sa nu le zic aiureli de "corectitudine politica".

Desi vad ca stai de mult pe forum tot nu ai priceput ca asta e un forum ortodox. Iar pe forumul ortodox trebuia sa te gandesti ca vei citi si critici la adresa cultului tau sau al altor culte. Daca tie iti place minciuna unora nu le place. Nu cred ca ai inteles ca din punct de vedere ortodox calvinismul e o erezie, de fapt o multierezie. Nu stiu ce n-ai inteles aici, tu incerci sa impui niste idei ecumeniste ca sa acceptam si ideile cultului tau. Dar noi le combatem, nu numai ca nu le acceptam.
Ca multi cu aceste idei esti si intolerant, nu suporti ca altii sa nu aiba aceleasi idei ca si tine, adica ecumeniste. Nu ai inteles ca nu exista doua adevaruri, nu poate fi pamantul si rotund si patrat in acelasi timp. Asadar ortodoxia e adevarul, calvinismul e neadevar, e simplu. Ca tu nu crezi asta vad ca nu realizezi ca ju are importanta, suntem pe un forum ortodox, unde spunem despre adevar, nu despre neadevaruri. Auzi, de ce nu recunoastem sfintii din alte culte!
Cred ca cel mai bine e sa rogi tu insistent adminul sa te baneze, ca vad ca de mai multe ori ai spus ca pleci si plecarea a fost de o zi.
In niciun caz sa nu te mai obosesti sa raspunzi la mesaj, sa spui iar ironiile si conceptiile tale si sa incepi iar sa te bati in piept cata dragoste ai si altii nu au.

Nu spun deloc ca nu am si eu aceste tare, ca sa nu incepi sa arati asta.
In incheiere citeste atent si vezi ce vrea sa spuna Cuv. Paisie Aghioratul in citatul urmator, desi se refera la ortodocsi nu la eterodocsi:
"Cu durere in suflet marturisesc ca, dintre toti filounionistii (ecumenistii n.e.) pe care i-am cunoscut, nu am vazut pe nici unul sa aiba nu miez, dar nici macar coaja duhovniceasca. Cu toate acestea, stiu sa vorbeasca despre dragoste si unire, desi ei insisi nu sunt uniti cu Dumnezeu, fiindca nu L-au iubit."
Reply With Quote