View Single Post
Vechi 11.10.2011, 00:55:27
Scotland The Brave
Guest

Implicit

Cataline,tie daca de trei ori iti scriu,te trei ori te vei aprinde.Mereu cu acelasi text sablon.Iti spun iar ca nu te poti abtine,arde furia-n tine dar nu iti dai seama.Nu trebuie sa te superi,slabiciunea este normala la inceputul luptei duhovnicesti.Cu timpul sunt convins ca vei avansa si vei fi un traitor adevarat,nu doar un apologet :) Ce sa zici si tu acum,ce nu poti fals este coane,daca vei intreba un duhovnic ce sursa de inspiratie am folosit in acel citat,ti se va face pielea maciuca cand vei realiza cine a spus unele lucruri de acolo si mai mult,trebuia sa le faci.

Sihastrule(Daniil)nu in mine trebuie sa ai incredere.Nu v-au spus parintii,cand erati mici,sa nu aveti incredere in necunoscuti si sa nu le deschideti usa?:) In cei care va invata,in realitate,sa aveti incredere pt ca ei v-au spus,desi pentru unii va fi o noutate,ca trairea din vorbe fara fapte este moarta:)Ia cand incepi lupta cu patimile,cand faci milostenie,rugaciuni,cand participi la slujbe,cand esti ocupat cu scrierile duhovnicesti,nu mai ai timp de dispute pe internet,cand iti dai seama cate pacate zac in tine.Asta o faci cand esti plin de patimi precum un pisoi de lapte :) Toti traitorii vostrii v-au invatat pe ce anume trebuie sa va concentrati si v-au prevenit sa nu duceti lupte pana nu ajungeti la un anumit nivel.Stiau ei de ce v-au spus asta.

Credeti ca nu mai are cine sa apere ortodoxismul?Traitorii adevarati ii gasiti in realitate,in viata reala,nu intr-o lume virtuala,ademenitoare si falsa,in esenta ei.Ei,inainte sa ajunga la dispute,verificati in scrierile patristice,se nevoisera mult de tot.Parca,s-ar putea sa ma insel,Ioan Gura de Aur a stat vreo 6 ani cu Scriptura inainte sa se apuce de comentarii.Parca asa imi aduc aminte,aici sunt unii,vezi mai sus,care sunt mai protestanti ca mine,citate,dogme si versete la foc automat:) La mine este de inteles,da la ei coane?:)Aici este locul pentru cei ca mine,da sa vezi surpriza cati,cu pretentii,ma insotesc.Ati fi,unii dintre voi, surprinsi,poate,sa aflati ca lupii in blana de oaie nu vin doar din exterior,asa cum cred altii.Orice va abate de la rugaciune,de la traire,in realitate,in Duh si Adevar,se cheama ca vine de la... :)

Deci Sihastrule,sa-ti dea Cel de Sus mantuirea si credinta-n viata reala,in lumea anonima sunt toti campioni ai Dreptei Credinte.Ca un fapt divers,acel citat,desi cum ai remarcat eu nu cred neaparat in el,da imi place de Catalin :) se bazeaza pe un fapt real.Mai demult,pe acest forum,i-am cerut opinia unui preot ortodox ce posta aici,cu privire la o problema scripturistica,parca.Ce imi aduc aminte este ca acel preot nu a dorit sa se arunce-n savante explicatii,sau in polemici, ci mi-a spus,modest,ca el prefera sa imi spuna,daca vreau,lucruri de traire la care se pricepe el,chiar marunte-n aparenta.L-am admirat in acel moment,putea,daca vroia,sa ma faca arsice din punct de vedere biblic.Deh,este mai usor cu ,,falsa smerenie" (au arabii un proverb:,,nu da in caine ca nu stii cine tine latul:)la preoti si mai greu la mireni,dar parca ultimii trebuiau sa-i ia ca exemplu pe primii.Nu este cazul,chestia cu ascultarea,la ce am vazut pe acest forum,este de un idealism induiosator :)

Sunt absolut convins de cateva aspecte:multi nici nu citesc articolele ce se posteaza pe site.Foarte putini sunt dispusi sa dea o mana de ajutor la sectiune de Patrologie.La urlat slogane sunt insa multi,la fel si la deversat frustrari si patimi.Mai sunt unii care incearca timid sa posteze si ei ceva din Filocalie,duhovnici,etc.In mod ciudat,pe acestia nu i-am vazut niciodata implicati in dispute.Si apoi preferatii mei,patimasii,apologetii,vazuti sau nevazuti,luptatori in arena sau sfatuitori din umbra,lupte teologice de capa si spada :) Acolo sa vezi lovituri,argumente,polemici,risipa de energie,10%daca ar fi asa in rugaciune ar straluci cerul tarii precum flacara olimpica :) Uita-te la Alexandru saracul,de cat timp se tot chinuie cu mine si eu batman-batman :) Sunt tineri si inflacarati,nu ii poti condamna.

Toate cele bune.

Last edited by Scotland The Brave; 11.10.2011 at 01:24:32.
Reply With Quote