Citat:
Īn prealabil postat de anita
Domnule Scotian ,asta e esenta ortodoxiei ,am invatat ca la Judecata suntem singuri.
Raspunsurile vor veni din felul cum am vietuit.
Lui Hristos nu ii place mandria ,El ni s-a dat drept exemplu :" vedeti ca Eu sunt smerit .."
Deci nu conteaza cine vine dupa noi ,in gheena suntem singuri si suferinzi.
Sfantul Porfirie spune ca Dumnezeu nu apreciaza virtutile native ci efortul de a dobandi aceste virtuti.
Alt sfant parinte spunea ca omul smerit e cel mai puternic om de pe pamant ,de altfel stim asta si din psalmul 50 .
Si smerenia se poate dobandi si as indrazni sa va citez iar un sfant parinte care spune ca numai prin autocunoastere si cugetare la pacatele personale.
Catalin2 are un ton de amareala si lehamite ,nicidecum nu mi se pare a fi persoana care sa aiba ultimul cuvant de spus.
Vi se pare greu sa recunoasteti ca are dreptate?
Iar la Alexandru ,din ce am avut rabdare si timp sa citesc vad o incercare de a va converti ,mare greseala caci convertirea unei persoane de alta religie nu se face prin vorbe ci prin exemplul personal ,iar aici nu este cazul.
Cam asta ar fi de spus .
|
Va multumesc doamna/domnule pentru cuvantul dvs,
spus sincer,fara lehamite,fara sa va asumati rolul de pneumatikoi si fara sa solicitati,ce nonsens,la modul virtual,un fel de delusire a gandurilor,un fel de exagoreusis ton logismon .Il primesc fara comentarii,
cu multumiri.