View Single Post
Vechi 11.10.2011, 10:26:37
Dasy de Mara Dasy de Mara is offline
Member

Data înregistrării: 28.12.2010
Locație: Nürnberg
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to Dasy de Mara
Exclamation Poate deveni abstinenta o problema

Da, DAR NUMAI PENTRU NECURATUL, CARE NU POATE SA VADA CURATIA SUFLETULUI SI A TRUPULUI, A CELUI CE TRAIESTE IN CONTINUA COMUNIUNE CU DUMNEZEU, CACI EL PE TOATE ACESTEA NU LE ARE si se munceste vazand ca nu l-a castigat de partea lui.
Abstinenta nu creeaza nici o problema, cititi Sfanta Scriptura, postiti, slujiti aproapelui, RUGATI-VA, RUGATI-VA NEINCETAT! Si daca nici aceasta nu ajunge, nu deznadajduiti, ca deznadejdea e de la cel viclean ci dati de lucru Sfintilor. Dupa cum ati numit-o pe Sfanta Maria Egipteanca, cititi viata ei si veti vedea ca nu i-a fost usor, dar s-a luptat cu diavolul curviei si a biruit aceasta patima. Chiar daca sunteti barbat cititi 40 de zile la rand acatistul ei si al Sfantului a carui nume il purtati, dar inainte de toate cititi Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos, in intregime cu canonul intreg, daca va permite timpul, daca nu oricum osteneala impiedica zburdarea sufletului si a trupului, asa ca ar fi bine ca sa incepeti cu aceasta, adica cu OSTENEALA. Nu dati trupului alcool, nu va imbuibati si nu va desfatati, caci cazand in mandrie veti face voia necuratului. Faceti un antrenament ascetic riguros si nu o sa vi se para deloc greu.
__________________________________________________ __________________________
Eu am divortat de barbat deoarece dupa nasterea unui fiu ne-am facut dusmani unul ptr celealat si mie imi era greu cand venea acasa si nu-i pasa de mine, si se certa fara motiv inloc sa se bucure de noi. ASA CA DESPARTINDU-NE, si copilui fiind foarte alergic, alergie de tip I, am fost multi ani tracasata, cutremurata si epuizata de munca de zi cu zi, ceas de ceas, si chiar minute am putea spune,ce eram nevoita sa o implinesc ptr pacatele mele, cu care Domnul m-a invrednicit spre mantuirea mea.
Aceasta nu v-am spus-o spre lauda sau marirea mea ci spre SLAVA LUI DUMNEZEU, "CACI EL PE TOATE CU INTELEPCIUNE LE-A FACUT"
__________________________________________________ __________________________

Asa ca alegeti calea cea stramta si sigura spre Mantuire!

Doamne, sa nu iei de la mine nimic ce mi-Ai daruit din Milostivirea si Iubirea Ta cea mare, ca eu stiu bine, caci TOATE SUNT DE LA TINE SI FARA DE TINE NU PUTEM FACE NIMIC, CACI EU CE AM SCRIS MAI SUS NU AM SPUS ptr a ma mari pe MINE, ci pe TINE DUMNEZEULE ATOTPUTERNIC SI ATOTSTAPANITOR, ajuta-ne sa ne infranam de la cele rele si sticatoare de trup si de suflet, si ajuta-ne sa venim in fata TA curati precum doresti TU.

Citat:
În prealabil postat de teodoraianys Vezi mesajul
Abstinenta ar putea deveni problematica, in conditiile in care viata sexuala a fost inceputa deja, iar dupa urmeaza aceasta perioada?
Pe de alta parte, ma gandesc ca au fost sfinte (precum Sf Maria Egipteanca, Sf Teodora de la Sihla,etc) care cunoscusera si aceasta parte a vietii mai inainte de a ajunge in pustie, unde si-au petrecut in singuratate zeci de ani. Ele cum de nu au avut probleme? Mirenii ar trebui sa nu mai recurga la varianta calugariei daca deja mai inainte si-au inceput viata sexuala ?

Astept parerile voastre, pro si contra si eventual si participarea cu pareri si din punct de vedere medical, al celor cu astfel de cunostinte. Se poate pune problema, in acest caz, de medicina vs. convingeri religioase?
Reply With Quote