Măi domnule, dar am impresia că mie o să mi se întâmple fix ca lui Iuda și petru la un loc, adică:
-primind totul mură în gură de sus ca Iuda, nu voi folosi totuși nimic din lene și prostie și mândrie,
-și ca Petru, având râvnă maximă, voi ajunge să mă laud cu ale mele, cu fărădelegile mele, căci asta caută omul cel învârtoșat, ca un adevărat fiu nu a lui Dumnezeu ci al lui Iona.
Astfel că mă aștept ca un Petruida Iscariboteanul să încep să pun botul la gLumele cele spurcate, să apăs butonul roșu ca să-mi iasă corajul la lumină pentru ca să îndrăznesc să dau cu jula și să fur poftelelele unor bandiți... și după să încep să mă semețesc dând lecții și închinându-mă la nimic și la nimeni și la niciodată și la nicivorbă...
Ce poate fi mai trist și mai amar decât să te întorci acolo de unde ai plecat: în Ninivezi Sodoma și Gomora.
Așa că vai de tine Horazine și vai de tine Betsaido... căci cauți mereu să poți face minuni deșarte... c e arte? Păi arte marțiale și joiale, firește, din fire trupească și nu duhovnicească.
Ți se va zice
Kaaput...
trust... in
mee.