View Single Post
Vechi 11.10.2011, 14:53:10
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave Vezi mesajul
Cataline,tie daca de trei ori iti scriu,te trei ori te vei aprinde.Mereu cu acelasi text sablon.Iti spun iar ca nu te poti abtine,arde furia-n tine dar nu iti dai seama.Nu trebuie sa te superi,slabiciunea este normala la inceputul luptei duhovnicesti.Cu timpul sunt convins ca vei avansa si vei fi un traitor adevarat,nu doar un apologet :) Ce sa zici si tu acum,ce nu poti fals este coane,daca vei intreba un duhovnic ce sursa de inspiratie am folosit in acel citat,ti se va face pielea maciuca cand vei realiza cine a spus unele lucruri de acolo si mai mult,trebuia sa le faci.
Vad ca tu continui cu ideile tale care pentru mine nu au vreo valoare din cauza ca vin din gandirea ta gresita, nu pari a intelege ce am scris. Eu am sarit pentru ca ai inceput sa sari calul si sa ataci si sa jignesti, nu pentru conceptiile tale eronate.
Sunt trei faze in opinia mea pentru un user eterodox pe un forum ortodox:
1. Discuta despre ce se discuta, inclusiv conceptia cultului sau.
2. Unii useri eterodocsi incearca sa-si impuna conceptia lor, devenind mai agresivi.
3. Ultima faza, userul eterodox devine agresiv si incepe sa atace, chiar sa jigneasca.

La punctul 1. nu e nicio problema, nu se supara nimeni. In cazul tau de ceva timp ai ajuns la punctul 2 si ai inceput sa devii agresiv, incercand sa impui conceptia ta, una ecumenist calvinista.
Iar acum ai trecut la punctul 3. si culmea te asteptai si sa te laude lumea. Ai mai avut niste tentative, am zis ca poate sunt trecatoare.
Pana acum ti-am raspuns frumos, dar vad ca la tine nu functioneaza asta, te apuca si mai rau. Sper ca ai inteles despre ce e vorba la punctul 3.

In legatura cu sfaturile si aroganta ta. Nu cred ca ai inteles ca din punctul de vedere ortodox apostazia, lepadarea de ortodoxie e cel mai grav pacat, e vorba de pacatul impotriva Duhului Sfant de care vorbeam. Asadar orice ortodox cat de pacatos nu are acest pacat, asadar lasa mandria ca poate asta te-a facut si sa te lepezi de ortodoxie. Tu nu-ti dai seama cine iti vrea binele pentru ca nu intelegi, crezi ca daca cineva te lauda si te incurajeaza cand esti pe drumul gresit iti face bine. E invers de fapt dar am vazut ca tu nu intelegi si nu ma mai intereseaza ce intelegi.
Retine punctul 3.
Reply With Quote