View Single Post
Vechi 28.08.2007, 11:22:14
Traditie Traditie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.09.2006
Implicit

da, prietene!
dar eu iti spuneamm ca, pentru credinta, argumentele acestea chiar nu conteaza

Credinta poate fi si gresita. Dintre miliardele de credinte de pe pamânt (caci fiecare cam are credinta lui), câte oare sunt adevarate?

Iar nu stiu ce tot vorbeshti dumneata de parca apostolii s-ar fi impartzit pe teritoriile unde au propovaduit, shi fiecare ar avea domenii date de Dumnezeu... Nu domnule, erau doar lucrurile unde trebuiau fiecare din apostoli sa continue ascultarea de a propovadui cuvantul lui Dumnezeu, shi ce crezi ca nu mai puteau merge unul la altul ca nu incapeau unul de altul? sa fim serioshi, sfantul Ap. Petru nu s-a bagat peste sf Ap Pavel, ci tocmai ca peundeva a intarit shi prin moartea sa pentru credintza in Domnul Iisus Hristos tot ceea ce a propovaduit sf. Ap Pavel impreuna cu ucenicul shi ajutorul sau , deci a ascultat de proorocia Domnului ca abea la batranetze v-a merge la Roma shi va fi rastignit, iar Domnul parca ii shi aratase modul cum v-a fi rastignit... pe o cruce cu capul in jos, spunandu-i ca pana atunci v-a ramane langa femeia sa, va fi impreuna cu ea, probabil aceasta murise intretimp, ca peste tot unde mersese Petru pana atunci era insotzit shi de nevasta sa, sf Ap. Petru era casatorit... eu asha shtiu, dar bineintzeles nu din surse oficiale, poate mai mult din traditzia verbala ajunsa pe la noi, ca date exacte istorice nu stiu...

Galateni 2:

7. Ci dimpotriva, vazand ca mie mi-a fost incredintata Evanghelia pentru cei netaiati imprejur, dupa cum lui Petru, Evanghelia pentru cei taiati imprejur,
8. Caci Cel ce a lucrat prin Petru in apostolia taierii imprejur a lucrat si prin mine la neamuri;
9. Si cunoscand harul ce mi-a fost dat mie, Iacov si Chefa si Ioan, cei socotiti a fi stalpi, mi-au dat mie si lui Barnaba dreapta spre unire cu ei, pentru ca noi sa binevestim la neamuri, iar ei la cei taiati imprejur...

Sfântul Petru a suferit într-adevar moarte martirica, dar nu la Roma ci la Ierusalim sau undeva în Palestina. Citeste acest material:

http://www.aloha.net/~mikesch/peters-jerusalem-tomb.htm

Aparitia legendei ca el ar fi mers la Roma si ar fi murit acolo s-a datorat epistolei catre Corinteni a Sfântului Clement (preot din Roma), scrisoare trimisa pe la anul 96 si pe care Corintenii o citeau frecvent (asa cum erau citite si scrierile apostolice). Din faptul ca Sf. Clement se refera la moartea martirica a apostolilor Petru si Pavel, s-a creat impresia ca ar fi murit împreuna,legenda a ajuns la Roma unde s-a raspândit printre grupurile de crestini.

shi apropos, domnule traditzie, de ce ar trebui sa fie cel mai batran shi conducatorul organizatoric? eventual putea fi sfetnicul cel mai bun, dar de ce neaparat moshul cel mai invarsta sa fie shi sheful unei comunitatzi?

iar sf Ap. Andrei shi sf Ap Ioan vorbeau ca l-au gasit pe Mesia ca ii trimisese Ioan Botezatorul sa-l urmeze, in sensul ca i-au zis shi lui Simon, ca aceshtia erau ucenicii lui Ioan dar defapt Petru este cel care a shi marturisit credintza sa in fatza lui Dumnezeu shi a celorlaltzi...

Nu era conducatorul organizatoric ci un fel de reprezentant al lor. De ce nu a fost unul mai tânar? Ar fi fost necuvios.

40. Unul dintre cei doi care auzisera de la Ioan si venisera dupa Iisus era Andrei, fratele lui Simon Petru.
41. Acesta a gasit intai pe Simon, fratele sau, si i-a zis: am gasit pe Mesia (care se talcuieste: Hristos).
Reply With Quote