View Single Post
Vechi 13.10.2011, 09:50:30
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

''Milă voiesc și nu jertfe'' deșertice... Înțelepciune umilită, inimă frântă și nepătimașe și minte cinstită care nu se laudă că le știe pe toate, nu se entuziasmează de ale sale și nu se emoționează că va fi văzut cu ele... ca să-și ia răsplata profiturilor de la fraieri.

Știți voi pentru ce e rugăciunea asta scurtă și permanentă? Pentru ca să domolească în om pofta de rugăciuni fățarnice și lungi căci el vrea mereu ca să fie văzut de oameni și să-și ia răsplata prozelită de la ei... ca un viclean prooroc mincinos și fățarnic dar care, credool feroce fiind, nu se lasă cu una și nici cu două, căci are ambâț semeț... și musai îi trebuie trei, 'dar' fără ca să jertfească nimic, nicio plăcere, nicio avere, și de aia începe și se bâțâie toată ziua și bagă vrăjeala căci e greu până-ți bagi ideeea mântuirii: cui cu cui se scoate. Dar ce se întâmplă cu scândura dacă faci ca prostul și tu experiența asta?.. Nu știți.

Iar v-am dat lecții... ca să faceți voi și eu să stau în pauză... încărcându-mă ca un condensator 'vrednic', la lumină, cu absolut nimic. Scuze, că se pare că nu mă pot abține de la a da lecții pitonicești pe care să le facă alții... exact așa ca mine... numai că eu nu la mai fac din moment ce am ajuns profesor de tragedie, de scenarită și rolurimă ocărâtoare... nu-mi mai trebuie nimic... decât un singur glonț.

Mă rog însă ca să se tragă cu gloanțe oarbe... că dacă mă vede cineva precis mă-mpușcă fix în ochi. Nu de alta ci ca să nu mă chinui... că doar se vede că mă chinuie nu talantul dosit ci talentul.

''Doamne Iisuse Hristoase, Fiul și tot Cuvântul lui Dumnezeu, Învățătorule miluiește-mă și pe mine puturosul și păcătosul și trădătorul și vânzătorul de daruri, că se pare că am ajuns doar un hoț zgârcit și profitor adică așa cum e toată scândura cea largă... sunt un introdus învârtit în afaceri cu cuie, sunt un șurub.

Nu știu ce ar mai putea fi de râs... E voie oare ca să râzi de deznădejdea ta?

Last edited by vsovivi; 13.10.2011 at 10:04:09.
Reply With Quote