Citat:
În prealabil postat de bogdan81
Argumentul lui Savonarola este extrem de serios si constat ca nimeni dintre catolici nu raspunde acestui argument cu claritate. Eu cred ca argumentatia lui Savonarola face praf dogma infailibilitatii papei si ca nimeni dintre catolici nu a oferit un raspuns cat de cat serios acestui argument.
|
Din punctul meu personal de vedere acesta este un argument împotriva infailibilității papale. Nu este și însă din punctul de vedere al unor grupări catolice de care a amintit și Cătălin, anume al sedevacantiștilor, care, alături de alte pretinse argumente de ale lor, propun și un asemenea argument (eu în primă instanță la ei l-am auzit) pentru teza lor că ultimii cinci papi nu ar fi de fapt papi ci anti-papi, că de fapt "scaunul lui Petru" ar fi în realitate vacant, iar ultimii cinci papi ar fi de fapt niște papi "tâlhărești". Ei spun că în realitate un papă legitim este infailibil iar dacă un om, din poziția de papă ar face anumite greșeli doctrinare acela de fapt ar fi un papă ilegitim, pentru că papa nu poate greși.