Îmi cer scuze că intervin, domnișoară Laura, însă aici nu am pus problema în felul în care văd că dvs continuați să o puneți, deși v-am lămurit odată, sau poate fiecare nu citește decât ceea ce vrea să vadă. Am spus și repet că nu am pus problema din punctul de vedere al doctrinei ortodoxe, asta se poate face pe un alt fir de discuții; aici am pus problema pe care nu doar eu am sesizat-o în lăuntrul catolicismului, și mai precis problema unei contradicții pe care eu o consider reală în diferite pronunțări papale sau sinodale, cu alte cuvinte a unei contradicții inerente doctrinei catolice sau mai precis formulărilor acestei doctrine. Dacă dvs vă încăpățânați să abateți atenția în cu totul alte direcții, care au fost deja dezbătute și pot fi dezbătute pe alte fire de discuții atunci eu ce pot să mai zic, dar în general nu suport oamenii de rea credință și care "văd" doar ceea ce ei vor să vadă și prin urmare aș vrea să nu mă provocați să vă iau la insulte. Și încă o dată mă repet și sper să fiu înțeles că nu am pus problema dacă o variantă este sau nu adevărată, sau care ar fi adevărată sau mai adevărată, ci a contradicției care mie mi se pare evidentă în mai multe formulări ale acestei doctrine la vremuri diferite și de către persoane diferite în sânul bisericii latine. Și după cum vedeți, colegul Dragomir nu a binevoit nici până acum să enunțe cele două interpretări, cu alte cuvinte de fapt nici nu avem ce să vorbim, decât pe baza citatelor și trimiterilor pe care eu le-am dat. Din aceste citate și trimiteri doctrina catolică, din punctul meu de vedere, se contrazice singură. Nu am pus problema care ar fi cea adevărată sau mai adevărată, dealtfel este o problemă într-adevăr complicată, și nici a poziției doctrinei ortodoxe, care de fapt nici nu prea contează pe acest fir de discuție, ci a contradicției care mie mi se pare evidentă între diferite formulări ale aceleaiași doctrine. Deocamdată nici dvs nu m-ați lămurit asupra acestei probleme, și nici creștinii de rit latin nu au binevoit încă să o facă, însă eu încă aștept.
Last edited by Savonarola; 15.10.2011 at 09:34:00.
|