Acest fir de discuție a fost deschis de colegul Dragomir pentru a ne deschide mintea că în biserica latină există două interpretări ale unei dogme latinești. Colegul Dragomir nu a binevoit să ne enunțe cele două interpretări; a dat doar o legătură care nu mai merge. A trebuit să dau eu citate și trimiteri, ce-i drept în engleză, pentru a avea o bază de discuție. Colegul Dragomir nici nu cred că avea vreo intenție de a discuta această problemă; cred că avea o intenție diversionistă de la bun început. Însă ceea ce eu am sesizat este că, din punctul meu de vedere, doctrinele sunt contradictorii și am rugat pe cineva, nu neapărat dintre latini să lămurească, dacă poate, problema. Deocamdată nu am văzut să încerce să o rezolve; în schimb am văzut niște scandări de la peluza a III-a, dar pe mine scandările galeriei fanatice nu mă interesează. Am mai văzut și tendințe diversioniste (fie că erau ortodoxe sau latinești), dar nici diversioniștii și nici diversiunile nu mă interesează.
Dacă vreți să se discute problema mântuirii heterodocșilor sau necreștinilor, din punctul de vedere ortodox, atunci este evidentă necesitatea deschiderii unui alt fir de discuție, pe un subforum adecvat și care să dezbată problema așa cum este și a fost văzută în Biserica Ortodoxă.
Acest fir de discuție se referă la cum este văzută problema de Biserica Romană.
Din câte știu chiar există un fir de discuție referitor la problemele pe care încercați să le sesizați, din punctul de vedere ortodox:
Mantuirea - numai la ortodocsi?!
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=4689
în subsecțiunea:
Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni.