View Single Post
Vechi 16.10.2011, 14:19:39
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
diferenta intre noi si animale este ca ele nu sunt in colimatorul diavolului si de aceea ele isi urmeaza cursul normal al instinctului de perpetuare...deci ar tb sa fie cel putin model pentru noi...masculul in timpul sarcinii si alaptarii îi dă pace femelei...
Oamenii nu sunt animale.Animalele se imperecheaza doar in vederea perpetuarii speciei.
La om, actul sexual, e mult mai profund. E o implinire a iubirii la nivel trupesc.E o comuniune desavarsita intre nematrial si material.Omul nu intretine relatii doar in vederea procrearii. Asta ar insemna sa nu existe relatii decat timp de o saptamana pe luna, perioada fertila a femeii.
Cred ca a reduce scopul unirii trupesti doar la nastere de prunci e o greseala.Cum de asemenea cred ca a exclude din scopurile unirii trupesti nasterea de prunci este o greseala de asemenea grava.

Lumea animalelor e o lume destul de necunoscuta noua.Multa lume zice ca animalele nu isi ucid puii. Sau ca nu si-i parasesc.Or ambele variante sunt neadevaruri.Sunt animale care isi ucid puii, cum sunt si animalele care dupa ce le ies puii ii parasesc, lasandu-i in grija altora.

Cred ca in calitatea noastra de fiinte rationale ar trebui sa nu ne mai comparam cu animalele. Ci sa ne raportam la Hristos.La legea morala lasata de El. Si sa trecem mai departe de legea morala.Sa ajungem la implinirea legii Dumnezeiesti.
Adica daca ma feresc de raporturi sexuale in timpul sarcinii, nu o fac ptr ca si animalele fac la fel, si cum sa fiu eu mai prejos decat animalele, ci o fac din dragoste ptr pruncul ce il port in pantece, si implicit din dragoste fata de Hristos.