View Single Post
Vechi 18.10.2011, 12:25:42
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Biserica Catolica este o "biserica nedeplina", dupa cum bine o numeste parintele Dumitru Staniloae.
In pofida ereziilor si a marilor diferente din viata crestina practica, catolicii cauta si ei Adevarul, iar nu minciuna si ura.
Drept aceea, se cade sa nu ii privim ca pe dusmani, ci ca pe frati rataciti de pe drumul dreptei credinte a Apostolilor.

Citat:
În prealabil postat de crestinOrtodoxa Vezi mesajul
Eu nu ma inchin papei, si la fel ca mine simt milioane de oameni. De ce sa fim obligati sa primim in mijlocul nostru alaiul unei credinte cu atatea neadevaruri strecurate in interiorul ei, sa nesocotim cu buna stiinta toate stradaniile sfintilor ce si-au jertfit viata pt credinta dreapta si curata?
Daca papa vine in tara, nu inseamna ca trebuie sa te inchini lui. Papa nu vine in mijlocul ortodocsilor, ci in mijlocul catolicilor. Daca am interzice venirea lui in tara noastra, oare nu am nedreptati pe toti catolicii care traiesc printre noi? Astfel am incalca legea dragostei si a libertatii. Daca patriarhului ortodox i s'ar interzice accesul intr'o tara neortodoxa, comunitatea ortodoxa de acolo ramanand lipsita de mangaiere, cum ne'am raporta la acea tara ?!

Citat:
În prealabil postat de gdf-fdc Vezi mesajul
Boicotand vizita papei nu este nici o greseala, este o marturisire impotriva conducatorului celei mai MARI EREZII.
Si eu afirma existenta ereziilor in Biserica Catolica, insa nu la aceasta trebuie sa ne oprim.

Cum poti indrazi sa crezi ca, "boicotand" ceva (orice), te faci urmator poruncilor lui Hristos, care "palmuit fiind, tacea, scuipat fiind, rabda..." Dragostea este masura dreptei credinte. Consider ca vizitele si intalnirile nu sunt caderi din dreapta credinta. Vizita multor catolici in Sfantul Munte Athos i'a facut sa ramana acolo, botezandu'se ortodocsi si calugarindu'se.

Last edited by windorin; 18.10.2011 at 12:29:06.
Reply With Quote