Vaccinurile la copil-o necesitate sau nu ?
Rog, pe cine poate sa ne lamureasca, ce vaccinuri se fac copiilor cand sunt mici ? La ce varsta se fac? Este obligatoriu, sau optional ? Daca nu le fac nu sunt primiti la scoala ? Includ in discutie, pe langa vaccinuri, si eventualele medicamente cu scop de preventie...
De ce pun aceste intrebari...Se stie ca industria farmaceutica este o industrie de facut bani, si de alte interese ascunse. Se pune problema daca intr-adevar este nevoie de ce se vrea administrat, sau nu este nevoie, chiar daca unele produse sunt acordate gratis si parintele este tentat sa accepte fara nici o retinere.
Am vazut un reportaj la Tv, in care, s-a dat o secventa cu o fetita de vreo 3 sau 4 anisori, care, in urma unui vaccin a facut scleroza multipa in placi. Tatal care tinea fata in brate, plangea si spunea: ,, A facut un vaccin...O fi fost expirat, nu stiu...Stiti cum sunt medicii in ziua de azi...” Reportajul era despre unii Preoti ortodocsi care faceau Sf Maslu mai mult pt bani, si despre unele secte care ziceau ca fac vindecari, dupa ce oamenii faceau un sacrificiu in prealabil, sa dea o suma de bani. Si acest tata a fost surprins cu aceasta ocazie, iesea probabil de la Maslu, cel ortodox.
Acum sa va spun si eu din experienta mea proprie.
Incep cu lucruri mai ambigue, totusi, din copilarie.
Eram in clasa I sau a II-a, cand ni s-a dat de la scoala sa luam niste pastile care ne prevenea sa facem gusa. La un moment dat, eu am uitat sa iau cateva pastile, le-am luat cam dupa 2 zile de cand trebuia. Si dupa ce am terminat toate pastilutele, mi se parea ca am parca o mica gusita sub barbie, nu eram grasa ca sa o am, eram un pic slabuta. Inainte de pastile parca nu observasem asa ceva. Dar nu e ceva 100% sigur, fiind copil putea sa mi se para de frica pt ca am uitat sa iau acele cateva pastile, poate, sau poate nu.
Apoi, cand eram in adolescenta si pana acum, am observat ca la nivelul gatului, unde unii barbati au asa-zis-ul Mar al lui Adam, parca am tiroida marita, are un usor aspect ca de umflat. Am facut niste analize cu biorezonanta magnetica, si mi-a zis ca as avea hipertiroidie. Cam prezint simptomele pt asa ceva, port si ochelari. Dar nu am urmat nici un tratament medicamentos, o sa vad ce alternative am in sfera naturistelor.
Nu stiu daca are vreo legatura cu pastilele din copilarie, sau poate e de la sarea iodata din bucatarie, la care am renuntat de cativa ani (inlocuind-o cu sarea de mare si cu cea grunjoasa , naturala), ori cauza sa fie alta, cine stie.
Dar ce va pot spune mai sigur, e ca acum 2 ani, am facut un vaccin, Twinrix Adult, care se spune ca previne aparitia Hepatitei B. Eram la gastroenterologie, si asteptandu-mi randul, aud cum vreo 5 persoane de acolo erau pt reteta pt ca aveau Hepatita virala B, luata de la stomatolog. Si cum eu vroiam sa ma duc la un stomatolog, combinata cu ipohondria mea de atunci, am zis sa ma imunizez, ca sa nu iau asa ceva de la stomatolog, ca nu pot avea incredere 100% de modul in care a sterilizat ustenslile. La 3 luni de la vaccin mi-a aparut niste dungi orizontale, la baza danturii, si la gingii - la jumatatea lor si la radacina maselelor . Dungile de la dantura erau lipite una de alta, si aveau o culoare alb-galbuie si gri, iar cele de la gingii erau parca 2, albe si cu distanta intre ele. Gingia avea un aspect branzos, inflamat oarecum. (Scuze pt descriere, dar altfel cum sa exprim realitatea?) Dupa 6 luni de tratament cu tot felul de naturiste, dungile de la gingie mi-au mai disparut, dar cele de pe dantura au ramas. Mi se slabise si sistemul imunitar, am dezvoltat Candida in tot organismul, lucru la care a contribuit ce-i drept si anumite evenimente stresante din acea perioada. Am scapat de ea dupa 1 an jumate de tratament naturist (destul de scump), fara nici un fel de medicamente alopate. Inainte de episodul cu sistemul imunitar, la scurta vreme dupa vaccin : 4 luni - se stie ca vaccinurile actioneaza in timp, poate si ani, sau pe toata viata, dar totusi sper sa nu fie chiar asa – eram foarte slabita, mi se parea greu sa ridic o sticla de apa de 2 litri, parca ar fi avut 6 litri nu 2.
Acum... ce sa spun, incerc sa mananc sanatos, sa duc un stil de viata sanatos – dar uneori mai cad in sedentarism si nu e bine - incerc sa imi detoxific organismul, caci la Biorezonanta magnetica am aflat ca am multe toxine in corp, multe E-uri (desi eu am renuntat la tot ce inseamna E-uri de 4 ani, iar la Vegeta am renuntat de muuult, ca toate mancarurile aveau acelasi gust, si nici nu imi placea), ficatul e slabit, rinichii la fel, ca as avea Poloniu, ceea ce stiam ca numai fumatorii au asa ceva, eu fiind nefumatoare (si ma opresc la atatea). Am fost doar pasiva, acum 3 ani, dar pt scurt timp, mai rar, cand am stat in gazda si eram expusa fara sa vreau. Ca sfat mai mult, spun ca am observat ca usturoiul ma ajuta, ma face sa ma simt mai bine.
V-am impartasit din propria-mi experienta ca sa nu mai faca cineva aceiasi greseala. Cautati pe internet dupa cuvintele: Nu Vaccinurilor, sau asemanator, si veti afla multe. M-am uitat pe prospect, dupa ce am facut vaccinul, si are mercur in compozitie. Deci...
De aceea raman intrebarile de la inceput, printre care : e nevoie sa le facem vaccinuri copiilor ?
Last edited by tinutza; 19.10.2011 at 15:32:17.
|