View Single Post
Vechi 20.10.2011, 15:14:32
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Daca exista sanse mici ca operatia sa reuseasca si sa-i fie de real folos sau chiar si un pericol asociat cu operatia in cauza (de a nu mai vedea deloc sau chiar a-si pierde viata) atunci duhovnicul poate recomanda (nu impune!) evitarea operatiei.

Din ce ai spus tu, se intrevad prea putine detalii legate de aceste aspecte, multi ar putea trage concluzii pripite si nu tocmai favorabile ideii de credinta.

In orice caz, duhovnicul nu poate spune "fa asa" intr-o astfel de chestiune ci poate mai degraba sa faca recomandari.

Cine va avea grija de femeia respectiva daca ramane oarba?
Cei care se nasc asa invata pe parcursul unei intregi vieti cum sa aiba grija de ei insisi, cei care isi pierd vederea peste noapte, nu vor putea ani buni sa faca lucrul asta..

Deci nu e vorba doar de crucea pe care ea insisi ar trebui sa si-o asume ci si cineva din familie, iar daca e vorba de o operatie usoara, cu sanse mari de reusita si a carei costuri nu sunt din cale afara de impovaratoare, nu cred ca ar fi deloc moral ca cineva sa prefere sa fie o povara pentru altii.
Mihai,
Am dat destule amănunte în postarea inițială pe care însă am redus-o la o simplă întrebare deoarece m-a deranjat faptul că un user m-a trimis la duhovnic care momentan nu este diponibil și nu îi pot cere sfat.
În postările mele nu este vorba despre o problemă doar medicală ci de o problemă de mare complexitate legată de credință, de habotnicie, de inconsecvență în luarea unei hotărâri ș.ș.m.d....
Eu am grijă de mama (despre ea e vorba) în vârstă de 86 ani care momentan este complet oarbă. Operația ar putea să-i redea parțial vederea sau ar putea să moară la scurt timp după aceasta.
Reply With Quote